Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za resplet u velikogoričkoj skupštini ključ drži lista Demokratskog centra

U Velikoj Gorici skrivene karte

10.04.2006.
u 19:31

Velikom Goricom ne mogu samostalno vladati ni koalicija SDP-HNS-HSLS Tonina Picule, sa 13 osvojenih mandata, ni HDZ, pojedinačni pobjednik, s 11 mandata. Presudna karika u formiranju velikogoričkog Gradskog vijeća bit će šefica DC-a Vesna Škare-Ožbolt, koja je osvojila tri mandata.

Tko će naposljetku vladati Goricom, još se ne zna. V. Škare-Ožbolt još ne otkriva s kime će koalirati. Najavila je da želi pregovarati isključivo s predsjednicima stranaka. Šef HDZ-a Ivo Sanader prije dva mjeseca smijenio ju je s čela ministarstva pravosuđa, pale su teške riječi i optužbe. Ipak, na lokalnoj razini prisiljen je s njom surađivati. – Pregovore s DC-om još nismo započeli.

Najprije ćemo vidjeti naše zajedničke programe – rekao je nositelj HDZ-ove liste Ivan Šuker ne želeći otkriti što bi šefici DC-a ponudio u slučaju dogovora. No, u HDZ-u neslužbeno doznajemo kako su joj spremni ponuditi mjesto dogradonačelnice, ali i dužnost predsjednika Gradskog vijeća te polovicu direktorskih mjesta u gradskim tvrtkama i nadzornim odborima. Tonino Picula još ne otkriva svoje ponude DC-u, no njegov stranački šef Račan ponudio joj je mjesto dogradonačelnice ili predsjednice Gradskog vijeća. (I. P. Š.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije