Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
burkina faso i mali

U sukobima oko stoke i zemljišta poginulo 25 ljudi

'SPECIJAL MOJA ZEMLJA 03.02.2012., Venje - Vinarija i vinograd Enjingi poznatog pozeskog vinogradara Ivana Enjingija. Goveda na ispasi. Photo: Dusan Mirkovic/PIXSELL'
'Dusan Mirkovic/PIXSELL'
25.05.2012.
u 12:19

Izvor sukoba prolazak je peulske stoke preko dogonskih zemljišta. Dogoni su se dugo vremena žalili da im peulska stoka uništava usjeve

Najmanje 25 ljudi poginulo je u sukobima oko zemljišnih prava na granici Burkine Faso i Malija. Nasilje je počelo u malijskom selu Sari kada su se sukobili pripadnici etničke skupine Peul iz Burkine Faso i malijski Dogoni. U sukobima su većinom stradali pripadnici Peula.

Izvor sukoba, javlja BBC, prolazak je peulske stoke preko dogonskih zemljišta. Prolaz stoke Peulcima je osigurao svrgnuti malijski predsjednik Amadou Toumani Toure koji je dopustio stočarima da puštaju životinje na dogonska zemljišta, ali samo na označenim puteljcima. Toure i sam pripada etničkoj skupini Peul.

Dogoni su se dugo vremena žalili da im peulska stoka uništava usjeve.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije