Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Slavensko bratstvo 2016'

U Srbiji završena vojna vježba, Nikolić: Ne dao Bog da trebamo zajedno ratovati

vojna vježba
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
09.11.2016.
u 20:20

Vježba "Slavensko bratstvo 2016" započela je 3. studenog i realizirana je na više vojnih aerodroma i poligona u Srbiji

Na poligonu Pasuljanske livade u središnjoj Srbiji danas je završena vježba "Slavensko bratstvo 2016", smotrom sudionika i vojne tehnike, a završnici vježbe nazočili su predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i veleposlanik Rusije Aleksandar Čepurin.

Vježba "Slavensko bratstvo 2016" započela je 3. studenog i realizirana je na više vojnih aerodroma i poligona u Srbiji.  

Završnici vježbe nazočili su načelnici glavnih stožera vojski Srbije i Bjelorusije generali Ljubiša Diković i Oleg Aleksejevič Belokonjev, izaslanici ministarstva obrane i Vojske Srbije, oružanih snaga Rusije i Bjelorusije, te predstavnici diplomatskog zbora.  

Tijekom vježbe podijeljene u na dva perioda od 3. do 6. studenog, te od 7. do 9. studenog, na poligonima i vojnim aerodromima prikazani su padobranski i helikopterski desant, desantiranje borbenih oklopnih vozila, osiguranje desantnog prostora, marš, napad na terorističku bazu, izviđanje pobunjeničkih položaja uporabom bespilotnih letjelica, topnička priprema napada i zračna vatrena podrška napadu.  

Cilj vježbe bio je "unaprjeđenje operativnih sposobnosti za rješavanje taktičkih i vatrenih zadataka za izvođenje protuterorističke operacije u multinacionalnom okruženju", a sudjelovalo je 212 pripadnika vojske Rusije, 56 vojnika Bjelorusije i 450 pripadnika Vojske Srbije.  

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić naglasio je zajednički interes u pretpostavljenoj borbi protiv terorista i rekao kako ne postoji država kojoj nije u interesu da se bori protiv terorizma.  

"Ne dao Bog da trebamo zajedno ratovati, to valjda nitko više ne želi, ali nećete naći ni državu koja neće uvježbavati svoju vojsku", citirala je Radio-televizija Srbije srbijanskog predsjednika koji je ocijenio vježbu "Slavensko bratstvo 2016" uspješnom i poručio da pripadnici Vojske Srbije mogu "potpuno ravnopravno ispunjavati zadatke" u prikazanim vježbama.

>> Pogledajte kako izgleda zajednička vojna vježba Srbije i Rusije

Komentara 26

Avatar Idler 3
Idler 3
22:17 09.11.2016.

Nikolić se valjda prisjetil tko nam je prodaval oružje nakon kaj im je iz Moskve poteral ondašnjeg ministra obrane. Još je smješnije kaj su im Ameri dali zeleno svjetlo za rat, nama uveli embargo i još nas na kraju zaustavili pred Banja Lukom ?!

MI
Mimizo
22:06 09.11.2016.

oluja

TR
trnjedotokija
21:02 09.11.2016.

dobit ćete batine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije