Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA AERODROMU KOVIN

Vojna vježba Rusa i Srba u punom jeku: Dronovi, helikopteri i zrakoplovi letjeli kod Beograda

vojna vježba, Slavensko Bratstvo 2016
Foto: Reuters/PIXSELL
1/12
07.11.2016.
u 16:57

Tijekom današnjeg prikaza korišteni su zrakoplovi "Iljušin IL-76", helikopteri MI-8, MI-8, 'Gazela' i 'Gama', borbena vozila pješadije (BVP-80)...

Prošle srijede u blizini Beograda počela je vojna vježba ''Slavensko bratstvo 2016.'' na kojoj sudjeluju srbijanski, ruski i bjeloruski vojnici.

Vježba je nastavak suradnje između zračno-desantnih postrojbi oružanih snaga Ruske Federacije i Specijalne brigade Vojske Srbije.

Na aerodromu "Kovin" prikazano je izvođenje specijalnog desanta, osiguranje desantne prostorije, izvođenje helikopterskog desanta, desantiranje glavnine snaga, formiranje operativnog rasporeda i marš pomoćnih glavnih snaga. 

– Danas smo mogli vidjeti izvođenje specijalnih desanata padobranima tipa ''krilo'', helikopterski desant glavnih snaga za izvođenje protuterorističkih snaga s tehnikom, kao i spajanje tehnike i ljudstva i formiranje operativnog rasporeda za realizaciju daljnjih zadataka – naglasio je general Zoran Veličković koji je prikaz vježbe ocijenio odličnim.

Tijekom vježbe korišteni su zrakoplovi "Iljušin IL-76", helikopteri MI-8, MI-8, ''Gazela'' i ''Gama'', borbena vozila pješadije (BVP-80), oklopni izviđački automobili (BRDM-2), oklopni transporteri (BMD-2), policijska borbena vozila, samohodne haubice 122 mm, dronovi, bespilotne letjelice i druga sredstva, objavilo je Ministarstvo obrane Srbije.

>> Počela vježba ruske, bjeloruske i srpske vojske

>> Umirovljeni pukovnik o rusko-srpskoj vojnoj vježbi: NATO se približava ruskim granicama

Komentara 41

DU
Deleted user
17:21 07.11.2016.

Neće nas zaplašiti,imali su 4 amiju u europi,a mi sa puškama i zoljama smo ih rasturili.

KA
Kameni
18:45 07.11.2016.

Otiso sam traktorom sa Velebitski vrleti na Novi Zeland. Sto Oluja nije bila 1981, 10 najboljih godina sam izgubio us svijecu na kamenu. Hvala vojsci Srbije sto nije mrdnula i Amerike koja me je otpratila sa kamena. Kamena sa ramena. eto vam ga pa se najedite, ima ga na milione tona.

KA
Kameni
18:35 07.11.2016.

Ma nece nas zaplasiti, i mocna Amerika je bacala napalm bombe po djecjim skolama diljem Vijetnama pa su ih bosonogi vijetnaci na kraju sve povjesali na palme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije