Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobar ulov

U RH i Sloveniji privedeni dileri, među privedenima i krim-policajac

'30.06.2012., Zagreb - Tijekom noci je bacena, a jutros pronadjena eksplozivna naprava u dvoristu kuce ciji je vlasnik Drago Vidakovic, bivsi sef Hypo Leasing Kroatiena. Policija i pirotehnicari aktiv
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
29.10.2012.
u 11:46

Na riječkom području prijepodne je uhićeno je 15 osoba i zaplijenjene su manje količine droge, dok su Slovenci pri uhićenju zaplijenili oko pola kilograma heroina i kokaina.

Više od 30 osoba, konkretnije njih 33, za koje se sumnja da su dio dobro uhodanog međunarodnog narkolanca, uhićeno je u ponedjeljak na području Slovenije i Hrvatske. Riječ je o završnici zajedničke akcije policija dviju zemalja, a združena slovensko-hrvatska policijska operacija počela je u travnju. Među uhićenima je, prema pisanju slovenskih medija, i službenik kriminalističke policije za kojega se nagađa da je bio zaposlen u Policijskoj upravi u Kopru.

Koordinirana uhićenja

Završnica akcije policija dviju država na razbijanju narkolanca kojim je iz Slovenije u Hrvatsku stizao heroin i kokain počela je istodobno, u ponedjeljak ujutro kada je koparska policija u suradnji s tamošnjim Ravnateljstvom policije i specijaliziranim javnim tužiteljima Slovenije započela s uhićenjima i pretragama stanova i vozila 18 osumnjičenika. Uhićenja su se odvijala na području Postojne, Sežane, Logatca i Ljubljane.

Istodobno, hrvatska policija isti je posao počela na području PU primorsko-goranske, u Rijeci i okolici. Iz PU primorsko-goranske potvrdili su tek da je u suradnji s MUP-om Slovenije u tijeku složeno kriminalističko istraživanje nad više osoba umiješanih u krijumčarenje droge iz Slovenije u Hrvatsku. Akcija je očito bila pomno isplanirana i koordinirana pa su policije obiju država nakon višemjesečnog nadziranja i praćenja dilera u pravom trenutku krenule u završnicu kojom je razbijen slovensko-hrvatski narkolanac.

Drogu skrivali u anusu

Na riječkom području prijepodne je uhićeno je 15 osoba i zaplijenjene su manje količine droge, dok su Slovenci pri uhićenju zaplijenili oko pola kilograma heroina i kokaina. Među riječkim osumnjičenicima su i petorica koja su već jednom zbog preprodaje droge pala u ruke policiji i već su u istražnom zatvoru. Posljednji od njih bio je prije desetak dana uhićeni 36-godišnjak s pošiljkom od pola kilograma heroina.

Osumnjičeni u riječkom kraku lanca koji su organizirali i distribuirali heroin i kokain osobe su otprije poznate policiji iz narkomiljea.

Droga koja je iz Slovenije stizala u Hrvatsku bila je namijenjena prodaji na širem riječkom području, a kuriri su je prenosili u paketićima skrivenim u anusnoj šupljini.

Komentara 9

KG
Kult_Grada_Zagreba
12:09 29.10.2012.

Svaki tjedan, ovakva vijest. Svi znamo što se dešava u toj policiji, već 20 godina. Gdje su sada njihovi sindikati..koji stalno traže strože zakone prema građanima...kao da smo mi kriminalci..a ispada da su oni. Policajci sami pišu zakone i šalju u Sabor i uglavnom prolazi sve. Ne smiješ ga pogledati već ti može opaliti kaznu, kazne u prometu su najrigoroznie u europi (ako pogledamo prosjećni prohod), na stadionu smiješ imati 0.0 promila i ako upališ baklju ideš u zatvor. ..a ti isti policajci su povezani sa krim ološom, prodaju im podatke, prisluškuju z aonog tko bolje plaća, tuku i prekoračuju ovlasti...a unutarnju kontrolu vrši njihove kolege iz stanice..i naravno da nikad nema nepravilsnoti ili prekoračenja ovlasti.. Njihove kazne su male..susprenzija na 6 mjeseci..i nastavi ratiti u nekoh drugoj stanici..ili ode u tjelohranitelje. Policijska država. Treba dići kazne za njih..za sve što naprave..za policajce treba odrediti kaznu x2..jer oni predstavljaju državu.

Avatar Marinchich
Marinchich
12:11 29.10.2012.

Pa isti su ljudi s obe strane zakona, često i rođaci hahahha :-D Zato što netko nosi uniformu, ne znači da je bolji Hrvat od ostalih i da neće rado omastiti prste u nečem ilegalnom ... nažalost. :-P

UD
udrimuski
11:56 29.10.2012.

A šta je tu čudno???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije