Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U poslovnom razredu za obrok purica s mlincima

– Vodio sam se idejom kreiranja ugođaja zagrebačkog obiteljskog stola od početka do sredine 20. stoljeća imajući pritom u vidu snažne utjecaje austrougarske kuhinje i bogatstvo namirnica koje su nudila obližnja seoska gospodarstva – rekao je Dino Galvagno
12. lipnja 2019. u 21:41 3 komentara 556 prikaza
Dino Galvagno
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Croatia Airlines danas je u Zagrebu predstavio novi jelovnik za putnike poslovnog razreda. Novu gastronomsku ponudu na letovima kreirali su proslavljeni hrvatski chef Dino Galvagno i Uje oil bar Leopolda Botterija.

Nevrijeme u Gorskom kotaru, pala tuča 'AUTO PROŽVAKAN' Pogledajte nevjerojatnu tuču u Gorskom kotaru: 'Ovo je nečuveno, trajala je sat i pol'

Novi jelovnik poslovnog razreda, koji se u zrakoplove uvodi 19. lipnja, motiviran je jelima zagrebačke kuhinje kao što su šunka, purica s mlincima, varivo od kelja s faširancima, domaći štrukli.

– Vodio sam se idejom kreiranja ugođaja zagrebačkog obiteljskog stola od početka do sredine 20. stoljeća imajući pritom u vidu snažne utjecaje austrougarske kuhinje i bogatstvo namirnica koje su nudila obližnja seoska gospodarstva – rekao je Dino Galvagno.     

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • Avatar Gilles Auguste Kremer
    Gilles Auguste Kremer:

    Štruklji i purica z mlinci su jela zagrebačke kuhinje??? Je, pa svjetski su poznati saborski purani, iznimno kvalitetni

  • Vlaskoulicanec:

    Varivo od kelja u avionu??? Ljudi moji: pripremite zahode!!!

  • Barbasmora:

    I to sve domaće Zagrebacko! Recimo domaći struklji iz mikovalovke! Domace kao Vegeta!