Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradnja poskupjela 27 posto

Stanovi neće biti jeftiniji dok se ne dogodi jedna stvar: 'O tome mora razmišljati politika'

12.10.2023.
u 08:26

Zašto se ne gradi više? Stručnjaci kažu da je to posljedica činjenice da je tržište prepušteno isključivo kapitalu koji traži svoj kratkoročan interes u uvjetima izostanka smislene stambene politike

Komentara 8

JO
jedan od...
09:46 12.10.2023.

problem je što smo ulaskom u EU omogućili strancima (tj.svim državljanima EU) da kupuju neograničeno nekretnine u HR! to je dovelo do dizanja cijena nekretnina kod nas barem za 50% i učinilo ih nedostupnim našim građanima! rješenje bi bilo dobiti odobrenje od EU da se uvede novi moratorij državljanima iz EU za kupnju nekretnina kod nas na recimo 10-15 godina i to bi odmah srušilo cijene nekretnina bar za 30%

NE
Nemanadimak
09:46 12.10.2023.

Nerealno je ocekivati stalni rast. Stambena politika je jako losa. Mladi nemaju sanse kupiti nekretnine samo neki investitori i oni koji ne znaju sto ce sa novcem. Nekretnine gube smisao i ne sluze funkciji to jest nisu stambeni objekt neko postaju investicioni objekti.

LI
Linomedo
13:58 12.10.2023.

U Monaku su stanovi za državljanje Monaka znatno jeftiniji od stanova za strance. Ali... oni brinu o svojim građanima i cilj im je da ti građani ostanu u svojoj domovini. Kod nas političara kao da i nema, osim kada se dijeli plaća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije