Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

U autoindustriji radi 15.000 ljudi, ali prave poslove nismo uspjeli privući

09.04.2018.
u 00:01

Procjenjuje se da u Hrvatskoj ima oko 120 tvrtki koje proizvode autodijelove ili pružaju određene usluge autoindustriji

Veliki svjetski interes za Rimčev električni superautomobil C_Two, čiji je prethodnik Concept_One prvi i jedini hrvatski izvezeni automobil, potaknuo je zanimanje za hrvatsku autoindustriju. Zna se da gotove automobile, pa ni sklapanje automobila izuzev Rimca – nemamo, ali brojne hrvatske tvrtke bave se proizvodnjom autodijelova. Najveća je AD Plastik, tvrtka koja se 1992. izdvojila iz bivše Jugoplastike i danas s 1400 zaposlenih u Hrvatskoj i još 1050 radnika u dvije ruske i jednoj tvornici u Srbiji proizvodi plastične interijere i eksterijere za automobile poput Renaulta, Peugeota, Citroena, Forda, Fiata i Volkswagena. 

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Penzićka sam s dugom većim od milijun kuna

- Radovan Fuchs dovodi svoj tim i preuzima vođenje kurikularne

- Ukinimo sve suce koji šefuju, a ne sude

- Po parketu iz Orahovice hodaju u Švicarskoj, Kini, Argentini, Tajvanu

Ključne riječi

Komentara 29

ST
stefj
22:02 08.04.2018.

Ovako, u Vel. Britaniji negdje oko 150.000 ljudi radi direktno u autoindustriji i još preko pola milijuna u vezanim poslovima. Većina proizvođača gleda preseliti proizvodnju radi Brexita... Da li je bar jedan gledao Hrvatsku kao potencijalno mjesto za investiciju? Naravno da nije... Srbija je do sada već dogovorila izgradnju dvije tvornice gdje će se otvoriti 4-5000 radnih mjesta, a još nije niti u EU... Vidjet ćete, Vel. Britanija će izgubiti kroz par godina najmanje 300-350.000 radnih mjesta u tom sektoru, to će se sve preseliti drugdje po EU, a niti jedno se neće otvoriti u Hrvatskoj. Toliko o investicijskoj klimi, birokraciji i porezima u Hrvatskoj...

IL
ilijan
21:03 08.04.2018.

Sklapanje autimobila je izrabljivanje čovjeka do gornjih granica mogućnosti

DU
Deleted user
10:37 09.04.2018.

Kaj nisu rekli da nam je core business poljoprivreda i turizam? U mojoj oklici (50 km) cetri firme za proizvodnju auto dijelova zaposljavaju vise od 50000 ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije