Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolovao od progerije

Tužna vijest: Preminuo 'najstariji' tinejdžer na svijetu

Sam Berns
Foto: Youtube/ABC screenshot
1/2
13.01.2014.
u 12:24

Sam Berns postao je poznat široj javnosti kada je prošle godine HBO prikazao dokumentarni film o njegovoj borbi s bolešću ''Život prema Samu''

Sedamnaestogodišnji Sam Berns, mladić koji je bolovao od progerije, preminuo je u petak navečer nakon što mu se zakompliciralo zdravstveno stanje. Samu je teška genetska bolest koja uzrokuje prerano starenje i od koje boluje svega dvjesto ljudi u svijetu dijagnosticirana kada je imao samo godinu i pol, piše CNN.

Preminuli mladić postao je poznat široj javnosti kada je prošle godine HBO prikazao dokumentarni film o njegovoj borbi s bolešću ''Život prema Samu''. U listopadu je na konferenciji TEDex govorio o bolesti koja nastaje genskom mutacijom. U tijelu djece koja boluju od progerije proizvodi se protein progerin koji blokira normalan rad stanica. Djeca počinju rapidno starjeti, gube kosu i masne stanice, a često obolijevaju od osteoporoze. Najčešće ne žive više od 13 godina.

Sam je uspio napuniti 17 godina. Preminuo je u petak, a u subotu je kao počasni kapetan trebao zaigrati na utakmici omiljenog kluba američkog nogometa New England Patriotsa. Oko 70.000 navijača odalo mu je počast minutom šutnje uoči početka utakmice.

>>Ali Hussain – 14-godišnjak zarobljen u tijelu 110-godišnjaka

Komentara 1

TR
Trempetich
13:37 13.01.2014.

..e živote živote....nekada si stvarno nepravedan prema onima koji to nisu zaslužili.... a "pravedan" prema onima koji nisu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije