Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čeka se odluka BiH

Tužitelji provjerili sve navode iz srbijanskog spisa o Purdi

\'UNUTRASNJA  06.12.2011. VUKOVAR - Tihomir Purda  Branimir Bradaric/Vecernji list\'
Branimir Bradarić/VL
30.01.2011.
u 19:00

Hrvatski tužitelji, dakle, provjerili su sve navode spisa, ispitali 30-ak svjedoka, pa je pitanje ima li išta što je ostalo nerazjašnjeno.

Idućih dana bit će poznata sudbina vukovarskog branitelja Tihomira Purde, koji u zeničkom pritvoru čeka odluku Suda BiH i bosanskohercegovačkog ministra pravde Bariše Čolaka.

Valja reći da su osječki tužitelji na čelu sa županijskom državnim odvjetnikom u Osijeku Davorom Petričevićem provjerili sve materijale iz srbijanskog spisa, nakon što je kopija spisa stigla iz Srbije, i došli do zaključka da nije bilo ni kaznenog djela, odnosno da nije bilo zločina nad ranjenicima, pa onda nitko ne može biti ni osumnjičen. K tome, srbijanski tužitelji morali bi zapravo provjeriti tko je i na koji način ispitivao Purdu kad je bio zatočenik srbijanskog logora, jer se prema ženevskim konvencijama zarobljenika ne smije ispitivati ništa osim za ime, jedinicu i čin, pa su zapravo osobe koje su ga ispitale vjerojatno prekršile ratne konvencije. Umjesto toga, takav iskaz je dio spisa i uzima se kao priznanje, iako pravnicima nije smjelo promaknuti to što je iskaz uzet u zatočeništvu.

Hrvatski tužitelji, dakle, provjerili su sve navode spisa, ispitali 30-ak svjedoka, pa je pitanje ima li išta što je ostalo nerazjašnjeno i čime su srbijanski tužitelji mogli potkrijepiti svoj zahtjev za izručenjem hrvatskog državljanina.

Ključne riječi

Komentara 36

OB
-obrisani-
20:07 30.01.2011.

udba --udba JE I SANADERA --NAGUZILA::provjereno

UN
unbekant
19:05 30.01.2011.

sutra dolazi Bosanska delegacija u Hrvatsku,valjda ce oni uspiti osloboditi jadnog Purdu,kad vec nece Hrvatska vlada,dajteim da se dobro najedu i napiju,i neka telefoniraju u Zenicu,da zandari puste Purdu

OB
-obrisani-
19:55 30.01.2011.

Nemojte tako na Srbiju--za vrijeme agresije na Hrvatsku su Srbi --svi GULILI KOMPIRE,ahahahahahahahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije