Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONA U BIJELOJ KUĆI

Trumpov savjetnik pozitivan, Biden najavljuje moguću odgodu debate

Reuters/Pixsell
07.10.2020.
u 12:02

Covid-19 nastavlja se širiti Bijelom Kućom, a zaraženi su savjetnik Bijele kuće Stephen Miller i najviši vojni dužnosnik.

Savjetnik Donalda Trumpa Stephen Miller, koji je bio u samoizolaciji posljednjih pet dana, u utorak je potvrdio da je zaražen koronavirusom. Sedam vojnih dužnosnika završilo je u samoizolaciji nakon što je admiralu Obalne straže Charlesu Rayu također potvrđena zaraza Covidom-19, piše BBC

U međuvremenu, demokratski kandidat Joe Biden istaknuo je kako Trump ne bi trebao sudjelovati u debati ako je još uvijek zaražen. Biden je najavio da će njihov sljedeći zakazani susret biti održan po preporukama medicinskih stručnjaka. "Ako je još uvijek zaražen, debata se ne bi trebala održati", rekao je Biden. 

Iako mu je tek prošli tjedan stigao pozitivan nalaz, Donald Trump se već u ponedjeljak vratio u Bijelu kuću. 

U medicinskom centru Walter Reed Trumpa su liječili deksametazonom, lijekom koji se inače liječe teški i kritični bolesnici zaraženi Covidom-19.Trump je također primao i dodatne doze kisika. 

Što znamo o Milleru?

Trumpov savjetnik potvrdio je da je bio u samoizolaciji te da se svakodnevno testirao, a pozitivan nalaz stigao je u utorak. Miller je bio u bliskom kontaktu sa predsjednikom prije nego što se isti razbolio pa je tako 27. rujna prisustvovao sastanku za pripremu predsjedničke rasprave u Clevelandu. Kasnije su bili na zajedničkom letu Air Force One-om. 

Njegova supruga, Katie Miller virus je preboljela već u svibnju. Ruth Glosser, Millerova baka, navodno je preminula ovog srpnja u  97. godini od komplikacija uzrokovanih Covid-19 virusom. Bijela kuća negirala je te glasine te je u izjavi stajalo da je gospođa Glosser "umrla u snu od starosti".

U smrtnom listu Ruth Glosser, Millerov je stric ipak naveo zastoj disanja i Covid-19 kao uzrok njezine smrti. 

Stephen Miller, koji inače piše predsjednikove govore, poznat je po svojim tvrdokornim stavovima o imigraciji. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije