Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNO

Trump objavio fotomontažu hotela na Grenlandu: 'Obećajem da neću to napraviti'

Donald Trump
REUTERS
20.08.2019.
u 10:29

Trump je u nedjelju potvrdio da je njegova vlada zainteresirana za kupnju tog rijetko naseljenog, najvećeg otoka na svijetu.

 Američki predsjednik Donald Trump objavio je na Twitteru fotomontažu svog hotela na Grenlandu, nakon što je potvrdio da je njegova vlada zainteresirana za kupnju tog otoka. 

To je objavio nakon što su danska premijerka Mette Frederiksen i premijerka Grenlanda Kim Kielsen poručile da taj poluautonomni danski teritorij nije na prodaju. Trump je ranije iskazao interes za kupnju tog arktičkog otoka. 

"Obećajem da neću napraviti ovo na Grenlandu", napisao je u ponedjeljak američki predsjednik uz fotomontažu koja prikazuje zlatni neboder na kojem piše Trump usred naselja grenlandskih kućica. 

 

"Nitko ne smije odlučivati o nama, moramo biti poštovani, a naši interesi moraju uvijek biti najvažniji", rekla je Kielsen nekoliko sati prije Trumpove objave, prenose grenlandske dnevne novine Sermiatsiaq.

Trump je u nedjelju potvrdio da je njegova vlada zainteresirana za kupnju tog rijetko naseljenog, najvećeg otoka na svijetu. 

Američki predsjednik bi trebao idući mjesec posjetiti Dansku, a očekuje se da će se tom prigodom susresti i s kraljevskom obitelji. 

SAD je već pokušao u prošlom stoljeću kupiti otok, ali Danska je to odbila. 

Grenland je većinom neovisan, no Danska upravlja njegovom vanjskom, obrambenom i monetarnom politikom. 

Ključne riječi

Komentara 12

GE
genex
12:57 20.08.2019.

imaju sreću da ih želi kupiti trump a ne putin.jer putin bi im dao ponudu koju ne bi mogli odbiti.iskrcao bi na otok jednu brigadu specnaz-a pa bi onda danska premijerka mogla pjevati na mjesec.

Avatar future Gohan
future Gohan
12:50 20.08.2019.

Radim vani, eto još 14 dana i opet na drugi kontinent... plaća je u $, malo tko u nas prati, ali od Clintona, dolar gore dole, skoro 8 kn za 1 $, pa palo na 4 kn za 1 $, prije Trumpa, oscilacije su bile dnevne i to značajne, mjesečno je znalo plesati između 5.8 i 6.2 , sad se vrti oko 6.5 cijelo vrijeme, $ nikad stabilniji u posljedne desetlječe... gospodarstvo im raste, EU na aparatima, Rusija strelovito pada, Kini rast je blokiran... ono... jest što jest, ali ima nos za šolde... a to je ono što prosječan amer želi, prošetati će do drugog mandata...

WI
wivianneia
12:10 20.08.2019.

'' "Nitko ne smije odlučivati o nama, moramo biti poštovani, a naši interesi moraju uvijek biti najvažniji", rekla je Kielsen nekoliko sati prije Trumpove objave, prenose grenlandske dnevne novine Sermiatsiaq.'' - Ali to vazi samo za nas, ali ne i za Balticke zemlje sto smo opljackali u tranziciji, i u vrecema iznosili stotine miliardi iz njihovih zemalja, pa nam je sada Danske Bank pod procesom za korupciju i kriminal sto smo izveli u tim tudjim zemljama koje nismo postovali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije