Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neredi ispred Bijele kuće

Trumpa hitno prebacili u podzemni bunker, policija bacila suzavac na prosvjednike

Prosvjedi ispred Bijele kuće
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.06.2020.
u 09:21

Kada su prosvjednici došli u nedjelju navečer pred Bijelu kuću, ugašena su sva svjetla koja je inače osvjetljavaju, a prosvjednike su osvjetljivali samo policijski reflektori

Prilikom prosvjeda ispred Bijele kuće u petak američki predsjednik Donald Trump odveden je na sigurno i to u podzemni bunker. I prva dama Melania i njihov sin Barron također su odvedeni u bunker. Postoji mogućnost da će cijela obitelj biti premještena u operativni centar za hitne slučajeve, javlja CNN.

Također, kada su prosvjednici u nedjelju navečer prolazili ispred Bijele kuće, ugasila su se sva svjetla koja je inače osvjetljavaju i prosvjednike su osvjetljivali samo policijski reflektori. Policija je bacila i suzavac kako bi ih otjerala

Video: Kaos u SAD-u: Prosvjedi na ulicama zbog ubojstva Floyda

Predsjednik Donald Trump u svojoj je reakciji na nemire pozvao demokratske gradonačelnike i guvernere da pokažu "čvrstinu" optužujući istodobno Antifu, labavu mrežu ljudi koja često promiče krajnje ljevicu, za sijanje nemira. On je u nedjelju najavio kako će proglasiti Antifu terorističkom organizacijom, iako se čini da predsjednik nema ovlasti za to.

Video: Procurio novi video: Floyda prije smrti policajci tukli na zadnjem sjedištu auta?

Policija je u Los Angelesu objavila da je u nedjelju uhitila 400 prosvjednika.

Nemiri i prosvjedi potaknuli su i zabrinutost zbog masovnih okupljanja unatoč mjerama socijalne distance, koji bi mogli dovesti do pogoršanja krize u pandemiji koronavirusa. Tijekom privođenja Georgea Floyda policajac koji ga je uhitio prikliještio mu je vrat koljenom, zbog čega uhićenik nije mogao disati. Protiv policajca podignuta je optužba za ubojstvo.

Komentara 41

Avatar Damating
Damating
13:59 01.06.2020.

Vifim ljubičica bijela vam je "u amanet" ostavila proleterske metode ušutkivanja, brisanje i cenzuru 😁 Eee drugovi di bi vam kraj bio da još možete slat na goli otok ili klat Hrvate. I još mislite da će Amerika i Engleska bit zemlja proleterska? Ahahahahahaha

ML
mlinkamlinka123
14:45 01.06.2020.

Trump ne daj se

AN
antiekstremist
11:21 01.06.2020.

Prilika da se nešto nekažnjeno opljačka !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije