Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUP:

Trebaju nam strukturne promjene u obrazovanju

Građevina
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
08.09.2016.
u 10:00

Problem nedostatka radne snage traži sveobuhvatno rješavanje kroz usklađene reforme u gotovo svim vladinim resorima – gospodarstvo, financije, obrazovanje, rad i socijalna skrb.

Za dio radnih mjesta u industrijama kao što su, primjerice, građevinska ili drvna uopće nemamo dovoljan broj obrazovanih kadrova, a interes za upis u škole koje obrazuju potrebne kadrove vrlo je nizak. Ne pomažu ni ponude pojedinih tvrtki za stipendiranje učenika koji odaberu takve škole kao ni ponude za plaćenim prekvalifikacijama za nezaposlene registrirane na HZZ-u.

– Zato je nužno vratiti interes učenika za školovanjem za ona strukovna zanimanja za koja postoji potražnja na tržištu – kaže glavni direktor HUP-a Davor Majetić.

Problem nedostatka radne snage, kaže, traži sveobuhvatno rješavanje kroz usklađene reforme u gotovo svim vladinim resorima – gospodarstvo, financije, obrazovanje, rad i socijalna skrb te u dogovoru sa socijalnim partnerima.     

>> HUP ne podržava ukidanje mjera aktivnog zapošljavanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije