Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Učenje engleskog jezika

Ulažite u obrazovanje s Helen Doron

Helen Doron
Foto: PR FOTO
1/3
08.09.2016.
u 12:56

Birajte aktivnosti koje potiču cjelokupni razvoj djeteta, posebno u ranoj fazi života. Učenje engleskog, osim što djeci daje znatnu početnu prednost, pomaže u razvijanju govornih vještina i osobnosti

Ulaganje u obrazovanje djece možda je ulaganje u budućnost, no rezultati se vrlo brzo vide već u procesu učenja. Poznavanje stranog jezika ne samo da u budućnosti donosi prednost na tržištu rada, lokalnom i globalnom, već ako se uči u ranoj fazi života, utječe na brojne druge vještine.

Na što ranijem izlaganju djece engleskom jeziku temelji se revolucionarna metoda Helen Doron, koja im omogućuje da reproduciraju i razumiju engleski prije nego što nauče čitati i pisati – baš kao što je slučaj s materinskim jezikom. Ova je metoda podučavanja engleskog stvorila odgojno okruženje slično prirodnom procesu usvajanja materinskog jezika. Uči se kroz igru, glazbu i pokret, a zahvaljujući metodi danas Helen Doron približno dva milijuna djece danas govori engleski.

Zašto početi ulagati u učenje engleskog jezika što ranije?

Rana stimulacija potiče razvoj

Kad je o stranim jezicima riječ, nema dobnih granica. Djeca mogu učiti engleski jezik već s nekoliko mjeseci, čak i ako još nisu progovorila. Intelektualna sposobnost osobe nije određena samo genetičkim ustrojem, već i veoma ranom stimulacijom koja potiče stvaranje neuronskih sklopova. Izlaganje djeteta stranom jeziku u što ranijoj dobi najbolji je način za stvaranje veza među neuronima te povećanje djetetove sposobnosti za intelektualni razvoj. U usporedbi s jednojezičnom, dvojezična djeca postižu znatno bolje rezultate.

U Helen Doron centrima ne razvija se samo jezik, već se potiče cjelokupni dječji razvoj, a u nastavu je uključen tzv. baby sign. Baby sign nije klasični znakovni jezik, već pomoć u komunikaciji između roditelja i djeteta te dokazano pozitivno utječe na kasniji razvoj komunikacijskih vještina.

Otvaranje uma

Rano usvajanje stranog jezika može imati pozitivne učinke koji se ogledaju u cjelovitom razvoju djeteta, kroz njegovo zanimanje za učenje jezika, ali i drugih kultura i običaja. Učenje stranog jezika, posebno od ranije dobi širi svjetonazore, razvija uvažavanje drugih kultura i toleranciju te pomaže u učenju drugih jezika.

Dio predškolskog obrazovanja

I brojni stručnjaci ističu kako je najbolje vrijeme za učenje stranog jezika predškolska dob. U prilog ovome govori i činjenica da je komunikacija na stranim jezicima jedna od ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje u Nacionalnom kurikulumu za rani i predškolski odgoj i obrazovanje, koje je hrvatska obrazovna politika prihvatila iz Europske unije. Važnost ranog usvajanja stranog jezika može imati pozitivne učinke koji se ogledaju u cjelovitom razvoju djeteta, kroz njegovo zanimanje za učenje jezika, ali i drugih kultura i običaja.

Helen Doron je prirodna i učinkovita metoda upijanja jezika u prirodnom okruženju bez naglaska na gramatička pravila. Dijete koje je redovno izloženo stranom jeziku osjeća njegovu melodiju, za razliku od djeteta koje uči slijedeći gramatička pravila. Metoda Helen Doron djeci pomaže ne samo u razvoju govornih vještina, nego i u razvoju osobnosti.

Kako ova metoda ne uključuje tradicionalnu razrednu nastavu, djeca ne osjećaju stres i strah od ocjenjivanja. Pogreške se ispravljaju u pozitivnoj atmosferi tako da nemaju osjećaj da su pogriješila ili da nešto nisu učinila dobro.

Dođite na besplatan ogledni sat u najbliži centar Helen Doron na jednoj od 30 lokacija u cijeloj Hrvatskoj. Prijavite se putem web-stranice www.helendoron.hr

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije