Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prednosti

Iskustva studenata ZŠEM-a

zšem
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
08.09.2016.
u 10:00

Studenti Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta govore o iskustvima i prednostima studiranja u toj privatnoj školi

Kornelija Miletić nakon što je diplomirala ekonomiju i menadžment dobila je četiri ponude za posao iz financijskog sektora u Luxembourgu. Odabrala je State Street Bank.

– Smatram da je u samom početku veliku ulogu odigrao moj životopis. Zatim dobro poznavanje financijskih derivata i fondovske industrije, poznavanje njemačkog i engleskog jezika te velika motivacija i želja za radom i stalnim usavršavanjem – kaže Kristina. Dodaje da je jedan od razloga zašto se odlučila studirati na ZŠEM-u to što je znala da ta škola ima mnogo partnerskih sveučilišta diljem svijeta te da potiče svoje studente na međunarodnu razmjenu.

Odlučila je što prije iskoristiti tu priliku pa je nakon druge godine studija provela ljetni semestar na sveučilištu “John Carroll” u Clevelandu (Ohio, SAD).

Nakon što je završila MBA, odslušala je dodatni semestar na “Frankfurt School of Finance and Management”, a potom ju je put odveo u “Luxembourg School of Business” gdje je shvatila da ima veliku priliku iskoristiti svoj potencijal.

Iskustvo diplomanta

– ZŠEM nisam upisao slučajno, prije upisa istražio sam sve ekonomske fakultete i privatne poslovne škole u Hrvatskoj. Odlučio sam se za studij na engleskom jeziku jer sam smatrao da će mi to biti prednost pri zapošljavanju. Odlučio sam se za ZŠEM zbog više od 120 partnerskih fakulteta širom svijeta na koje sam mogao otići na studentsku razmjenu, što drugi fakulteti i poslovne škole nisu ni približno nudili. Zbog AACSB akreditacije koja čini diplomu priznatom širom svijeta te zbog izvrsnih primjera uspješnih alumnija ZŠEM-a koji su danas zaposleni u 25 zemalja širom svijeta te u svim značajnijim tvrtkama u Hrvatskoj – kaže Nikola Škrtić, diplomant na ZŠEM-u.

Smatram da je moja prednost prije svega međunarodno iskustvo. – Moj put na ZŠEM-u završava ovo ljeto, ali ne sumnjam da ću se nastaviti obrazovati na nekom od najboljih svjetskih sveučilišta – kaže Škrtić.     

>> Značaj Zagrebačke škole ekonomije i managementa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije