Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje odgođeno

Tražila da ga ubiju, a sad tvrdi da su joj namjestili

ruža šimunković
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
13.05.2014.
u 11:00

Ruži se sudi radi sumnje da je gotovo godinu dana pokušavala ubiti supruga kako bi se domogla njegovog stana i mirovine

Na Županijskom sudu u Varaždinu jučer je trebalo biti nastavljeno suđenje Ruži Šimunković (51), no suđenje je odgođeno, jer se na sudu treći put zaredom nije pojavio svjedok obrane Vladimir Toplek. Dobrovoljno na sud Toplek ne želi, pa je po njega išla policija.

I dok ga prije prošle rasprave nisu mogli ni locirati, sada su utvrdili da je teško bolestan.

Nudila 500 eura

Morat će Toplek ipak kad-tad svjedočiti, jer Ruža smatra da on može potvrditi njezinu priču o tome kako su joj optužbe namještene. Podsjetimo, tereti je se da je krajem ljeta 2012. godine više ljudi nagovarala da ubiju njezina supruga, vojnog invalida Antu Marjanovića (54) iz Varaždina, kako bi se domogla njegovog vojnog stana i mirovine.

Nakon što ga je na prevaru oženila, nije prezala ni od čega. Pokušala ga je ubiti strujom, a jednom mu je u cappuccino stavila tablete te ga omamljenog iz auta izbacila u polje.Nakon tih neuspješnih pokušaja, po međimurskom selu Zasadbreg počela je tražiti potencijalne “kilere”.

Najprije je za ubojstvo supruga pokušala angažirati Zorana Oršoša, no on je to odbio. Nakon što je saznao da Ruža pokušava angažirati i druge, prijavio ju je policiji. Naime, Ruža je da joj ubiju supruga nagovarala i Matu Strahiju i Antuna Baksu, za što im je nudila 500 eura.

Sada, pak, tvrdi kako su joj upravo oni namjestili optužbe radi šume koju im nije željela pripisati. Jedan od svjedoka navodno joj je i prijetio. Tu Ružinu priču nedavno je na sudu potvrdio i Ivan Škvorc.

Kontradiktorno

Iako je u rujnu 2012. godine Škvorc svjedočio kako nikada nije čuo da prije spomenuti muškarci govore o Ruži, u nedavnom ponovljenom svjedočenju prisjetio se i toga i prijetnji. Predstavnik javne optužbe uložio je prigovor na njegovo svjedočenje upozorivši da je u potpunosti kontradiktorno s ranijim iskazom.

Što će, pak, reći Vladimir Toplek, svjedok koji je već u nekoliko navrata pozivan na sud, znat će se 4. srpnja, kada se nastavlja suđenje “crnoj Ruži”.

Iskaze o njezinu psihičkom stanju dat će psiholog i psihijatar. Ruža je već jednom osuđena zbog zločina iz koristoljublja, a čeka da se protiv nje pokrene postupak zbog pokušaja još jednog teškog ubojstva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije