Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sam svoj majstor

Travu uzgajao u laboratoriju na drugom katu kuće

marihuana (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/5
27.10.2010.
u 14:30

Tridesetšestogodišnjem Frani M. je zaplijenjeno 110 zasađenih stabljika, 690 grama marihuane, 13 tisuća kuna i gotovo 2,5 tisuće eura.

Vrlo stručno i precizno, pravi laboratorij opremljen svime što je potrebno za uzgoj stabljika marihuane, napravio je na drugom katu svoje obiteljske kuće u Okrugu Gornjem na Čiovu 38-godišnji Frane M. Naime, trogirski su policajci u utorak, na temelju  naloga Županijskog suda u Splitu, obavili pretragu Franine kuće.

U improviziranu prostoru na drugom katu nedovršene zgrade pronašli su zasađenih 110 stabljika marihuane visine od dva do 30 centimetara, više vrećica s  ukupno 690 grama marihuane i vagu za precizna mjerenja. Uz to, zaplijenili su 13.000 kuna i 2500 eura za koje sumnjaju da potječe od prodaje droge. U Franinu laboratoriju pronađena je i oprema te sredstva pogodna za uzgoj stabljika marihuane: oprema za umjetno natapanje, ventilatori za grijanje i provjetravanje, regulatori topline, ovlaživači prostora i rasvjetna tijela. 

Drogu je Frane uzgajao kako bi je prodavao na ilegalnom tržištu, odnosno nije bila za osobno korištenje. Frane M. je uhićen, a poslije kriminalističke obrade zbog osnovane sumnje u zlouporabu opojnih droga bit će priveden istražnom sucu Županijskog suda u Splitu. Na Čiovu je živio s djevojkom i psom, a u trogirskoj policiji kažu da je “samostalan igrač”. Bio im je poznat, ali ne po većim kaznenim djelima.

Komentara 4

OB
-obrisani-
16:36 27.10.2010.

Strogo kazniti, naročito psa. ;o)

SI
Simas
20:36 28.07.2011.

Jbt...ima kompletan HESI program za cvjetanje i PHILIPS HPS 400w i dere hidroponički....mogao je imat za pušit cijelu godinu

OB
-obrisani-
20:05 28.10.2010.

Ma ja mislim da je pas sve to smislio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije