Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKE ŠTETE U SAD-u

Tornado pogodio Mississippi: 10 poginulih od kojih dvoje djece

tornado
Press Association/Pixsell
25.04.2010.
u 08:56

Guverner Haley Barbour naglasio je kako je okrug Yazoo pretrpio ogromne štete, a proglasio je i izvanredno stanje u 17 ostalih okruga.

Tornado koji je pogodio američku saveznu državu Mississippi odnio je najmanje 10 ljudskih života među kojima ima i djece. Guverner Haley Barbour naglasio je kako je okrug Yazoo pretrpio ogromne štete, a proglasio je i izvanredno stanje u 17 ostalih okruga.

Pet ljudi poginulo je u okrugu Choctaw, od kojih jedno dijete i tromjesečna beba, četiri u okrugu Yazoo i jedna osoba u okrugu Holmes. Četvero ozlijeđenih helikopterom je prevezeno iz okruga Yazoo u Jackson.

Tornado je također pogodio i susjedne države Louisianu, Arkansas i Alabamu te se kreče u smjeru istoka.

Mnogo je električnih žica i drveća porušeno na ceste koje su blokirane nakon nailaska tornada širokog 1,6 kilometara kroz središte države. U nekim krajevima bilo je i obilnih kiša.

- Zvučalo je kao da nailazi vlak - kazao je 63-godišnji Malcolm Gordon koji se u trenucima dok je tornado otkidao krov njegove kuće sa suprugom sakrio u kuhinjski ormar.

Mnogo spasioca traga za nestalima pa se pretpostavlja da bi broj poginulih mogao biti i veći.

Ključne riječi

Komentara 3

ZM
zmrki
11:06 25.04.2010.

možda bi si trebali počet normalne kuće gradit

Avatar jura-100
jura-100
09:52 25.04.2010.

Ormar je baš pravo mjesto za sakriti se od tornada... i od baba-roge

MI
milic
10:19 25.04.2010.

MOLBA NASE PLANETE ZEMLJE *************************************************************** Nezdravi egoizam zavladao sa ljudskim razumom koji je izgubio ljubav prema ovoj nasoj prelijepoj planeti zemlji koja se TRESE i VRISTI TRAZECI DA COVJECANSTVO PROGLEDA I CUJE VRISAK U ZVUCIMA \"ZEMLJINE MOLBE\", a covjecanstvo ostajeje i dalje slijepo gluho u golemoj EGOISTICNOJ FORMULI koju je tesko ukloniti iz ljudske nezdrave DUHOVNOSTI. Sve cesci su potresi i prirodne elementarne nepogode sa kojim se covjecanstvo danas susrece i jos se nisu pronasli IZVORI RAZUMA KOD KAPITALNI MOCNIKA KOJI SU SE UCELICILI \"U SVOJ NEZDRAVI EGOIZAM\", i danas je vrijeme za svakog danasnjeg EGOISTU da malo promisli da mu na vrata kuca ZEMLJA njegova planeta trazeci od njega LJUBAV prema NJOJ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije