Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Tko će ući u Sabor i pomrsiti račune velikima?

Sabor RH
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/2
17.06.2020.
u 19:56

Brojne opcije žele u parlament, ali je pitanje tko će biti iznenađenje izbora. Sigurno je 
da i birači ljevice i centra imaju koga birati

Službena je kampanja za parlamentarne izbore počela i iduća dva tjedna doista su ključna za sve opcije koje pretendiraju ući u Sabor. Iako istraživanja šanse trenutačno daju samo HDZ-u, Restart koaliciji, Domovinskom pokretu i Mostu, koji pleše na rubu praga, iz dana u dan jasnije je kako ne treba podcijeniti ni neke druge, manje opcije. Nekima od njih popularnost raste iz dana u dan, prilaze im novi članovi i raste rejting u anketama pa bi mogle postati i iznenađenje izbora. A većina će vjerojatno samo potrošiti i vrijeme i novac. Među ove prve, sa šansom, svakako spada Lijevo-zelena koalicija koja je, može se kazati, prvi put do sada okupila više manje sve lijeve stranke pa će se na ovim izborima snaga ljevice doista i izmjeriti. Šanse za prolazak praga i osvajanja mandata ta koalicija, u kojoj su Zagreb je naš, Za grad, Možemo, Nova ljevica, ORaH i Radnička fronta, imaju najviše u 1. izbornoj jedinici, gdje bi mogli osvojiti koji mandat, no nisu bez šansi ni u preostale tri zagrebačke izborne jedinice.   

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju

Ne propustite i druge teme:

- HDZ i Domovinski pokret ni pod koju cijenu neće sa SDP-om

- Počinje bitka za dvije mirovine nakon smrti supružnika

- The Telegraph: Deset je razloga zašto u Hrvatsku prvom prilikom

- Pomor čak 57 milijuna pčela izazvao ratar koji je prskao polja

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
01:03 18.06.2020.

Nijemci na 80 mil stanovnika imaju oko 700 zastupnika . Po toj teoriju kod nas bi trebalo biti max 35 zastupnika u saboru . Po računici naših političara za nekoliko godina eto i nas na 700 a možda i višee ( pa će se hvaliti da smo bar u nečem prestigli Nijemce ) .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije