Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavonski brod

Tijekom tučnjave pucnjava iz kubure i teško ranjavanje nožem

tučnjava
Arhiva VL
02.06.2010.
u 12:12

Susjedi Marijan Senjak (85) i Šime Oreč (80) prvo su se fizički sukobili, nakon čega je sve preraslo u obračun vatrenim i hladnim oružjem. Senjak se u bolnici bori za život.

SLAVONSKI BROD - Otprije narušeni međuljudski odnosi između susjeda Marijana Senjaka (85) i Šime Oreča (80) u Ulici Stjepana Radića 150 u Slavonskom Brodu razlog su teškog fizičkog, a potom i oružanog sukoba, čije su posljedice ozljede opasne po život i kaznene prijave za obostrani pokušaj ubojstva.

Prema podacima PU brodsko-posavske, Marijan Senjak s jedne i Šimo Oreč i njegova supruga Iva Oreč (73) s druge strane posvađali su se i potukli, a sukob je prerastao u međusobni obračun vatrenim i hladnim oružjem.

Naime, Marijan Senjak je iz kubure ručne izrade kalibra 12 mm ispalio nekoliko hitaca u zrak prema supružnicima Oreč, a novi pokušaj pucnjave supružnici su uspjeli spriječiti, izbiti Senjaku kuburu iz ruke, koja je pala na zemlju.

Ratoborni su se susjedi nastavili udarati, a tom je prilikom M. Senjak zadobio nekoliko ubodnih rana koje mu je nožem zadao Š. Oreč.

Još teže posljedice spriječila je policija pravodobnom intervencijom, pa je Šimo Oreč uhićen i danas saslušan kod istražne sutkinje Županijskog suda Jadranke Đaković, a M. Senjak je s ozljedama opasnima po život prevezen u brodsku bolnicu i operiran.

Protiv obojice idu kaznene prijave zbog pokušaja ubojstva, a M. Senjak će kazneno odgovarati i zbog nedopuštenog držanja oružja.

Komentara 3

MM
Mladen Miletić
12:36 02.06.2010.

Starost ne štiti od ludosti, kad sustav pravosuđe ne riješava sporove mora sirotinja sama probati.. ( Pokušaji ubojstva odmah tako gadno nešto se ne stavlja ni Glavašu na teret !) Šta čemo takove lude starce zatvarati ? Nema smisla uu ne-humanom društvu Balkana ama baš ništa !

HU
hunter
12:50 02.06.2010.

Iz kubure? To je bio neki srednjovjekovni dvoboj?

OB
-obrisani-
18:49 03.06.2010.

Pa jesu stari svi ali ... kubura?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije