Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tajani se ponovno ispričao hrvatskim i slovenskim dužnosnicima

U pisanoj izjavi kaže da je uvijek gajio poštovanje prema građanima Hrvatske i Slovenije te je osudio sve oblike totalitarizma.
13. veljače 2019. u 17:50 7 komentara 1096 prikaza
Antonio Tajani
Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/PIXSELL

Po drugi put u tri dana, predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani pokušao se ispričati zbog svoga nedjeljnog govora u Trstu, gdje je klicao “živjela talijanska Istra, živjela talijanska Dalmacija”.

Arsen Bauk Arsen Bauk: 'Probudilo se bratstvo i jedinstvo Hrvata i Slovenaca, Tajani je zapravo svima održao edukaciju'

Ispriku, ovaj put dosta jasniju nego u ponedjeljak, kad je prvi put pokušao objasniti svoj kontroverzni i za mnoge uvredljivi istup, Tajani je dao nakon što se danas susreo s europarlamentarcima iz Hrvatske i Slovenije koji su mu jučer pisali pismo.

- Iskreno žalim i ispričavam se što sam upotrijebio riječi koje su mogle uvrijediti vaše sugrađane i koje su primljene kao da impliciraju neki oblik teritorijalne pretenzije. To, budite uvjereni, nije bila ni moja namjera, ni moje mišljenje o toj stvari. Moje referiranje na Istru i Dalmaciju odnosilo se na Istrijane i Dalmatince, njihovu djecu i unuke, od kojih su mnogi bili prisutni na ceremoniji.

Marija Pejčinović Burić Kontroverzan govor Pejčinović Burić: Ne možemo slati diplomatske note jer Tajani nije dužnosnik Italije

Moja politička karijera daje obilne dokaze velikog prijateljstva i poštovanja koje sam uvijek gajio prema građanima Hrvatske i Slovenije. Svi oblici totalitarizma zaslužuju punu osudu i žrtve fašizma, nacizma i komunizma moraju biti tretirane s jednakim poštovanjem - poručio je predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani u upravo obljavljenoj pisanoj izjavi. 

Mjere za popunjavanje radnih mjesta u Europi

Coronavirus - Traffic control Neustrelitz
NISU NIŠTA PRIMJETILI
Policija na autocesti zaustavila oca i sina: U nevjerici su gledali u stražnje sjedalo
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • kraljzvonimir44:

    Tanini,imaš stavove kao fašisti sa crvenom zvijezdom,kao fašisti sa fašjom,sve isto.Pokaj se i nemoj više griješiti.Odi se baviti stolarijom i pošteno zaradi svoj kruh.

  • prajdali100:

    Ma pričaj sad .urcu. Točno znamo što si rekao i što to znači.U 21 stoljeću sramotno je ponovo potezati izmjene granica u Europi.

  • prajdali100:

    Ma pričaj sad .urcu. Točno znamo što si rekao i što to znači.U 21 stoljeću sramotno je ponovo potezati izmjene granica u Europi.