Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pejčinović Burić: Ne možemo slati diplomatske note jer Tajani nije dužnosnik Italije

Glasnogovornik Vlade Marko Milić također je rekao da se diplomatske note ne mogu slati dužnosnicima Europskog parlamenta.
12. veljače 2019. u 22:51 14 komentara 742 prikaza
Marija Pejčinović Burić
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

- Diplomatska nota se nema kome slati, Tajani nije izabrani dužnosnik Italije, on je predsjednik Europskog parlamenta. Nema sljedećeg koraka koji se može u diplomatskom smislu napraviti. Mi ne možemo talijanskoj strani slati note - pojasnila je večeras ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić nakon što su se pojavile tvrdnje da je Hrvatska preblago reagirala i da bi trebala poslati diplomatsku notu zbog izjava šefa Europskog parlamenta Antonia Tajanija, koji je na komemoraciji žrtvama fojbi Istru i Dalmaciju nazvao talijanskima.

Kolinda Grabar-Kitarović Iredentizam Predsjednica pisala Tajaniju i talijanskom predsjedniku: Razočarana sam i zgrožena

Danas ranije o tome je govorio i glasnogovornik Vlade Marko Milić.

 – Premijer Andrej Plenković je nakon objave vijesti o incidentu pregledao snimke s komemoracije te odmah nazvao Tajanija. Mi držimo da je osobni poziv predsjednika Vlade najsnažnija moguća reakcija i to sa samog vrha, koja nadilazi sva pisma i druge prosvjede – kaže Milić.

Davor Bernardić EU PARLAMENT Bernardić pozvao HDZ, HSS i IDS da pokrenu opoziv Tajanija

Reakcije poput prosvjedne note Italiji ili pozivanja talijanskog veleposlanika nisu opcija jer Tajani nije izabrani talijanski državnik, već predsjednik Europskog parlamenta te dodaje – Drugo su aktivnosti koje će provoditi hrvatski zastupnici u Parlamentu EU, uključujući i HDZ-ove, koji su već izražavali prosvjede i javno ih komunicirali – govori Milić i još jednom naglašava neprihvatljivost Tajanijevih izjava.

Uvođenje eura

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • Deleted user:

    I Vulin je bio, i danas je, pa nikakve note ova uvazena ministrica nije slala. A sve se desavalo na hrvatskoj zemlji.

  • xy244:

    talijan zna da je ona na realizaciji samoborskog buckurisa kradstva i jadinstva,. ni ona ni on neznaju o cemu palavare .

  • ObrenM:

    Madam botox svaki dan pokazuje sve vecu raskos znanja.