Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontroverzan govor

Pejčinović Burić: Ne možemo slati diplomatske note jer Tajani nije dužnosnik Italije

Marija Pejčinović Burić
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
12.02.2019.
u 22:51

Glasnogovornik Vlade Marko Milić također je rekao da se diplomatske note ne mogu slati dužnosnicima Europskog parlamenta.

- Diplomatska nota se nema kome slati, Tajani nije izabrani dužnosnik Italije, on je predsjednik Europskog parlamenta. Nema sljedećeg koraka koji se može u diplomatskom smislu napraviti. Mi ne možemo talijanskoj strani slati note - pojasnila je večeras ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić nakon što su se pojavile tvrdnje da je Hrvatska preblago reagirala i da bi trebala poslati diplomatsku notu zbog izjava šefa Europskog parlamenta Antonia Tajanija, koji je na komemoraciji žrtvama fojbi Istru i Dalmaciju nazvao talijanskima.

Danas ranije o tome je govorio i glasnogovornik Vlade Marko Milić.

 – Premijer Andrej Plenković je nakon objave vijesti o incidentu pregledao snimke s komemoracije te odmah nazvao Tajanija. Mi držimo da je osobni poziv predsjednika Vlade najsnažnija moguća reakcija i to sa samog vrha, koja nadilazi sva pisma i druge prosvjede – kaže Milić.

Reakcije poput prosvjedne note Italiji ili pozivanja talijanskog veleposlanika nisu opcija jer Tajani nije izabrani talijanski državnik, već predsjednik Europskog parlamenta te dodaje – Drugo su aktivnosti koje će provoditi hrvatski zastupnici u Parlamentu EU, uključujući i HDZ-ove, koji su već izražavali prosvjede i javno ih komunicirali – govori Milić i još jednom naglašava neprihvatljivost Tajanijevih izjava.

Uvođenje eura

Komentara 14

AM
AMD------------------------
22:26 12.02.2019.

talijan zna da je ona na realizaciji samoborskog buckurisa kradstva i jadinstva,. ni ona ni on neznaju o cemu palavare .

DU
Deleted user
07:53 13.02.2019.

I Vulin je bio, i danas je, pa nikakve note ova uvazena ministrica nije slala. A sve se desavalo na hrvatskoj zemlji.

PR
propalismoFranjoskroz
23:16 12.02.2019.

A dobro onda.Neka anemični dezerter ode da ga malo stipnu za guzu i sve u redu!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije