Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Svibanjska noć pjesmom povezala narod pograničnog kraja

U programu je nastupilo desetak društava iz Bednje, Đurmanca, Lepoglave i Cvetlina te iz slovenskih mjesta Tišine, Rače i Gornjih Petrovc
21. svibnja 2012. u 11:24 0 komentara 39 prikaza
svibanjska1 (1)
Foto: presnimila Lj. Risek
Pogledajte galeriju 1/3

Dvorana vatrogasnog doma u Cvetlinu bila je pretijesna za više od 250 izvođača i posjetitelja Svibanjske noći, glazbene manifestacije koja je petu godinu zaredom okupila glazbene sastave, pjevačka društva i glumačke družine iz hrvatskih i slovenskih pograničnih mjesta. Pozivu domaćina iz KUD-a Cvetlinski zvon odazvali su se članovi Ljudsko pevske skupine Taščice KUD-a Rače, KUD Đurmanec, Kulturno društvo godcev in pevcev Vinski bratje iz Tišine koji su publiku oduševili izvedbom pjesme "Cvetličanka". Nadalje, dok su članovi Lepoglavskog pušleka publiku nasmijali skečom, glazbom su ih na noge podigli tamburaši i zbor KUD-a Franjo Sert – Josip Genc iz Bednje, Kulturno društvo godcev in pevcev Gorički lajkoši iz Gornjih Petrovc, a zapjevali su i zasvirali i članovi Cvetlinskog zvona. 

Sve goste uime domaćina pozdravio je Ivan Patekar, a potom i načelnici općine Bednje i slovenske općine Tišina Mirko Bistrović i Franc Horvat.

– Svibanjska noć prerasla je u noć kulturnog povezivanja pograničnog stanovništva kroz pjesmu i običaje rodnoga kraja – poručio je Bistrović te kao predsjednik Hrvatsko-slovenskog društva prijateljstva naglasio da se suradnjom kulturno-umjetničkih društava obogaćuju kulturna suradnja i veze dvaju naroda. Članovi svih KUD-ova na kraju su svi zajedno zapjevali te se u dobrosusjedskom duhu nastavili družiti do kasno u noć.  

Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.