Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Silovatelj iz Alabame

'Žalosno je što nismo posumnjali da su takvi poremećeni ljigavci'

David Pirritano i njegova supruga Tammy
04.03.2016.
u 21:05

David Pirritano mjesecima se skrivao na Korčuli, a uhićen je kada je od vlasnika apartmana tražio da ga preveze do Crne Gore

– Davida i njegovu suprugu viđali smo svaki tjedan na lokalnim utakmicama softballa. Njihova i naša kći igrale su za istu ekipu pa smo ih gledali i družili se. Žalosno je to što smo ih poznavali niz godina i nikada nismo ni posumnjali da se radi o takvim poremećenim ljigavcima. Dave je, doduše, uvijek bio poprilično pun sebe i dosta svadljive naravi – riječi su kojima su supružnici Johnson iz gradića Anniston u američkoj saveznoj državi Alabami opisali Davida Pirritana osumnjičenog da je 2001. godine silovao svoju pokćerku koja je potom zatrudnjela i rodila dijete.

Razotkrili ga testovi DNK

Nakon što je tamošnja policija zbog spleta niza okolnosti u proljeće prošle godine saznala da je Pirritano otac djeteta svoje pokćerke, Pirritano je samo dva dana prije nego što je istraga protiv njega službeno pokrenuta pobjegao u Europu te se pola godine skrivao na Korčuli, a u siječnju je uhićen na graničnom prijelazu Karasovići. Razlog zbog kojega je par s početka priče kao “poremećene ljigavce” opisao Davida, ali i njegovu suprugu Tammy taj je što je upravo Tammy cijelo vrijeme znala da je David silovao njezinu tada 15-godišnju kćer. Nakon što je danas 30-godišnja djevojka te 2001. godine rodila djevojčicu, svi su skupa nastavili živjeti pod istim krovom, a žrtva svog očuha očito je bila previše uplašena da bi se išta usudila kazati policiji. I tko zna bi li priča ikada dospjela u javnost da danas 15-godišnja djevojčica, koja se rodila nakon što je David silovao pokćerku, prošle godine i sama nije postala žrtvom seksualnog predatora. Nju je početkom 2015. silovao dečko s kojim je bila u vezi, a nakon što ga je djevojka prijavila, policija je počela raditi na slučaju. Kada su napravili nekoliko testova DNK, tamošnji inspektori ostali su u šoku – rezultati su pokazali da je otac silovane djevojčice David Pirritano, u tamošnjim krugovima poznati političar koji je radio i kao zatvorski čuvar.

Jamčevina od 100.000 dolara

Zahvaljujući političkim vezama Pirritano je ubrzo saznao da policija planira otvoriti istragu protiv njega te je pobjegao u Europu. Nakon što se skrasio u apartmanu na Korčuli, ubrzo se i sprijateljio s vlasnikom. U jednom od razgovora priznao mu je i kako se nalazi na tjeralici, a nakon toga i da se sprema otići u Siriju kako bi se borio protiv ISIL-a. Zabrinuti vlasnik nakon toga je mailom kontaktirao s američkim vlastima, a potom o svemu obavijestio i hrvatsku policiju. Cijelo vrijeme dok je bio u bijegu Pirritanu je pomagala njegova supruga, koja je policajcima lagala da ne zna gdje se David nalazi, pa je prijavljena zbog ometanja istrage. Nju je tamošnji sudac pustio da se brani sa slobode, dok je njezinu suprugu određena jamčevina od 100 tisuća dolara.

>> Korčulanin u putovnicu ubacio papirić: 'Mislim da ovog čovjeka traži policija u SAD-u, provjerite'

Komentara 10

BK
branko-kockica
21:15 04.03.2016.

Pravi antifašista.

Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
01:47 05.03.2016.

"Predivan" američki način života,kojem doprinosi jezivi obrazovni sustav,kojega bi neki iz bivše vlasti,a i neki "udrugari",rado primijenili kod nas,pa da u potpunosti zatru hrvatski duh!

GU
Gumba017
09:35 05.03.2016.

Procitao sam par puta, ali pojma nemam tko je koga silovao, i zabole me. Sasvim prosjecni Amer je, kad je kupio aviosku kartu, mislio da je Korčula ne-nastanjena šuma u Brazilu......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije