Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAROBLJENI U ČELIČANI

Supruga zapovjednika Azova: Nadaju se čudu, no u razgovoru mi se činilo kao da se oprašta

An aerial view shows shelling in the Azovstal steel plant complex, in Mariupol
Foto: AZOV REGIMENT/REUTERS
1/6
06.05.2022.
u 09:24

Ukrajinska pukovnija Azov objavila je jučer na društvenim mrežama snimku ruskog napada na čeličanu u Mariupolju u kojoj se nalaze civili i pripadnici ukrajinske vojske

Neće se predati. Nadaju se samo čudu, izjavila je Katerina Prokopenko nakon razgovora sa svojim suprugom Denisom, zapovjednikom pukovnije Azov i vođom branitelja čeličane Azovstal.

Prokopenko je rekla kako joj je suprug rekao da će je voljeti zauvijek, piše SkyNews.

– Poludjet ću od ovoga. Činilo mi se kao da se oprašta – kazala je.

Ukrajinski borci koji se bore s ruskim snagama u tunelima ispod mariupoljske čeličane odbijaju se predati te su suočeni s nemilosrdnim napadima koji su se povećali kako se bliži 9. svibanj, Dan pobjede u Rusiji.

Ukrajinska pukovnija Azov objavila je jučer na društvenim mrežama snimku ruskog napada na čeličanu u Mariupolju u kojoj se nalaze civili i pripadnici ukrajinske vojske. – Juriš na Azovstal se nastavlja! Branitelji drže tvornicu pod jakom vatrom. Neprijatelj koristi zrakoplove, topništvo i pješaštvo – navode.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu, Mariupolj kao strateška točka našao se pod žestokom paljbom ruskih snaga. Unatoč očekivanjima mnogih, grad nije pao. Međutim, sravnjen je sa zemljom, a brojni civili i branitelji grada spas su pronašli u čeličani Azovstal koja je prije rata bila jedna od najvećih tvornica u Europi. Mariupolj i njezini branitelji postali su jedan od simbola rata u Ukrajini, a nakon tjedana neuspješnih dogovora evakuacija civila iz čeličane počela je u subotu na nedjelju. Po prekidu privremenog primirja, Rusi su nastavili žestoko napadati čeličanu. A ruski predsjednik Vladimir Putin danas je pozvao Ukrajinu da naredi svojim borcima da polože oružje i predaju se.

Komentara 15

Avatar Payback
Payback
10:19 06.05.2022.

Ukrajinci ce krenutii sa sjevera...oko 70 km...osloboditi branitelje. ...

SE
Serdar222
13:18 06.05.2022.

Kada su Sovjeti zatvorili obruč oko 6.armije kod Staljingrada, Nijemci su pokušali deblokadu, jakim tenkovskim snagama ali bez uspjeha. Iluzija je da bi Ukrajinci mogli pod borbom, prešli 70 km kroz ruske postave i osloboditi ove u Azovstalu.

Avatar AlPoS
AlPoS
10:25 06.05.2022.

Nije teško zaključiti zašto je AZOV blokirao izlazak civila iz katakombi. S izlaskom civila GAME OVER

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije