Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.11.2014. u 14:00

I meni se čini da N1 ima i svoju geopolitičku ulogu te da su hrvatske zvijezde Dubravko Merlić, Zoran Šprajc i Tihomir Ladišić krenuli u medijski “sukob civilizacija” protiv Al Jazeere i Putina

Nije to bio veliki prasak, no ne može se reći da nova regionalna televizija N1 nije lansirana uz veliku medijsku pompu. Prvi dojam je nešto lošiji od onoga što sam očekivao, ali i od onoga što su vodeći ljudi ove televizije najavljivali. Međutim, to nikako ne znači da već sada treba donositi dalekosežne zaključke. Koncept regionalne naddržavne televizije ima neke nedostatke koje je gotovo nemoguće ukloniti.

Kako, na primjer, izbalansirati hrvatski dnevnik koji uređuje Zoran Šprajc s “obveznom kvotom” regionalnih vijesti. Čak je i Šprajc teško suzdržavao cinični smiješak dok je slušao srbijanskog reportera koji je izvještavao o zagađenju u Srbiji. Projekt N1 televizije nastao je u suradnji s CNN-om koji više ni izbliza nema reputaciju kakvu je imao prije 20 godina. U međuvremenu se ova moćna televizija poprilično kompromitirala svojim nekritičkim praćenjem američke politike. Osim toga, i mi iz “regiona” smo naučili čitati između redaka. Ne može me impresionirati Christiane Amanpour koja na jednoj strani “vadi dušu” sugovornicima iz Kine i Rusije, dok na drugoj strani američkim političarima postavlja pitanja nakon kojih mogu poentirati. Znam da će mnogima ovo zvučati kao teorija urote, ali vrijedi zabilježiti da je N1 startao gotovo u isto vrijeme kada je počelo održavanje Trilateralne komisije u Beogradu.

I meni se čini da N1 ima i svoju geopolitičku ulogu te da su hrvatske zvijezde Dubravko Merlić, Zoran Šprajc i Tihomir Ladišić krenuli u medijski “sukob civilizacija” protiv Al Jazeere i Putina kako bi pomogli da cijela regija ipak izabere “zapadni put”.

PLUS

Priznajem, imam predrasude prema američkom filmu. Da to nikada nije dobro, uvjerio sam se u subotu gledajući izvrsnu dramu “Tužna veza” redatelja D. Cianfrancea na HTV-u1

MINUS

Čini mi se da je malo napuhan podatak iz Dnevnika HTV-a da svaki Hrvat godišnje popije 12,8 litara alkohola. Nešto valjda popije i više od 12,5 milijuna turista koji nas godišnje posjete.

Komentara 39

PO
portugisac
14:17 03.11.2014.

Meni pa se čini da je N1 baš zato da "udružuje Region" a ne da promovira zapadnu kulturu spram istoka i "Putina". N1 je počeo emitirati sada kada treba Josipoviću potpora. Naravno i promocija bratstva i jedinstva.

SA
samoborka
14:48 03.11.2014.

zar ce itko gledati N1 yutel u Hrvatskoj? Malo morgen.Bas ce im se isplatiti investirati u nesto sto ce imati 500njak gledatelja. Propast ce taj projekt vrlo brzo. Nimalo ne summjam.

TT
tik tak
14:51 03.11.2014.

Čuriću prijatelju daj mi molim te objasni ulogu Šprajca kao nekoga tko bi se suprostavio Putinovom stajalištu.Neznam jeli ti namjera nasmijavati čitatelje ili si neinformiran a još jadnije ako si zlonamjeran!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije