Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
orsat Miljenić:

Sudovi će se specijalizirati, a kazneni će biti vezani uza zatvore

orsat miljenić,požega (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/5
29.05.2012.
u 13:57

Okrupnjavanje i specijaliziranje sudova građanima će omogućiti bolju uslugu, rekao je Miljenić

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić za vrijeme današnjeg posjeta Požegi najavio je da se zasad neće ništa mijenjati jer je sadašnja situacija riješena zakonom, ali da će nakon analize postojećeg stanja doći do promjene.

– Kod planiranja budućeg ustroja, ono što je sigurno, to je da će Hrvatska imati manji broj sudova koji se moraju okrupniti i biti specijalizirani. To će građanima omogućiti bolju uslugu. Tamo gdje budemo imali veliku prostornu udaljenost od sudova imat ćemo sudbene dane tako da građani imaju mogućnost da se sudska rasprava održi u njihovu mjestu – najavio je ministar Orsat Miljenić.

Što se tiče kaznenih sudova, kazao je ministar, uzet će se u obzir da oni budu u blizini zatvora, odnosno da to bude jedan jedinstven sustav. Iako nije želio govoriti o konkretnom slučaju, odnosno o ukidanju Županijskog suda u Požegi i njegovu preseljenju u Slavonski Brod, iz rečenoga je jasno da će se u Požegu u dogledno vrijeme vratiti Županijski kazneni sud s obzirom na to da u ovom gradu postoji Kazneni zavod, i to jedan od najkompletnijih i najvećih u Hrvatskoj koji će se još i širiti, te da Slavonski Brod nema zatvora.

– Ta ne greška nego nepravda bit će ispravljena ili me u politici neće biti – dodao je požeški gradonačelnik i saborski zastupnik Zdravko Ronko.

Ministar Miljenić je najavio i premještanje dijela zatvorske populacije iz nekih drugih kaznionica koje su prekapacitirane u Požegu, a kazao je i da se razmišlja o preseljenju Odgojnog muškog zavoda iz Turopolja u Požegu gdje postoji Odgojni zavod za djevojke.

Komentara 4

YO
yocko
18:44 29.05.2012.

Najbolje da se osposobi goli otok i ništa više u HR netreba.

OB
-obrisani-
19:33 29.05.2012.

Ili sudite ili će narod suditi po skraćenom postupku, tu poslije nema žalbe!

OB
-obrisani-
20:42 29.05.2012.

Sve je teže ocijeniti tko je veći kreten u ovim kukurikavcima !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije