Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obiteljska stranka

Sud odbacio tužbu protiv uvođenja zdravstvenog odgoja u škole

Zdravstveni odgoj, portal
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
14.03.2013.
u 16:07

Sud je odbacio tužbu s obrazloženjem da ne postoje pretpostavke za vođenje spora, s obzirom da je tužba podnesena u stvari koja ne može biti predmet upravnog spora

Upravni sud u Zagrebu, odbacio je tužbu koju je podnijela Obiteljska stranka s određenim brojem roditelja protiv Odluke ministra znanosti, obrazovanja i sporta o uvođenju, praćenju i vrednovanju provedbe Kurikuluma zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednji školama od 28. rujna 2012. godine.

Sud je odbacio tužbu s obrazloženjem da ne postoje pretpostavke za vođenje spora, s obzirom da je tužba podnesena u stvari koja ne može biti predmet upravnog spora., navodi se u priopćenju Obiteljske stranke i dodaje da je sud u potpunosti odbio raspravljati o nezakonitosti donošenja sporne Odluke i njenog uvođenja u škole.

Također je zaključio da ni Visoki upravni sud RH, nije nadležan ocjenjivati zakonitost sporne Odluke. Činjenica je da se sporna Odluka provodi u školama na nezakonit način, i da svi kojima su prava takvim postupanjem prekršena nemaju adekvatno i djelotvorno pravno sredstvo, navodi se.

Obiteljska stranka najavila je da će podnijeti tužbu Ustavnom sudu RH protiv ove odluke Upravnog suda, ali i protiv nove odluke ministra znanosti, obrazovanja i sporta kojom se prijašnja  odluka stavlja izvan snage. Stranka je poslala i prijedlog Visokom upravnom sudu RH da po službenoj dužnosti ocijeni zakonitost sporne Odluke, navodi se u priopćenju pravnog tima Obiteljske stranke.

>>Ni jedno dijete neće morati reći: Ja sam dječak s vaginom

Komentara 5

PR
Protivcenzure
16:45 14.03.2013.

jeli moguce da je pamet pobijedila.

LI
Livi
16:38 14.03.2013.

Hrvati, nemojte se uzbudivati! U skolama bivse Juge bila je sluzbena nauka skole da nema Boga i sve su pokusali da Boga iscupaju iz srca ljudi, pa im uglavnom nije uspjelo. I ovaj kratkotrajni pokusaj uvodenja ovakvog seksualnog odgoja, sto oni nazivaju "Zdravstvenim odgojem" nece poluciti zeljene uspjehe. Vec im se ljulja brod, pa ce nova vlast ukinuti nakaradne zakone, a one koji su tvrdoglavo i diktatorski nametnuli te zakone, treba poslije izvesti pred sud i kazniti ih zbog krsenja zakona i zlouprabe polozaja.

Avatar madcap
madcap
17:47 14.03.2013.

Ovi nikako da se pomire s time da im nema ništa od državnog novca za onaj svoj nakaradni program.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije