Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o sucu kvesiću

Suci: Udruge manijakalno traže naše glave bez zadrške

Đuro Sessa
Marko Prpić/Pixsell
18.07.2013.
u 21:02

Začuđuje me lakoća tzv. nevladina sektora kojom su prozvali suce i brže-bolje zatražili njihove glave

Ne jenjava bura o slučaju hospitalizacije Z. K., supruge uglednog osječkog suca Ante Kvesića. Ženu, koja je zbog sumnje u obiteljsko nasilje potkraj lipnja privedena na Prekršajni sud u Osijeku, a potom u bolnicu, posjetila je njezina odvjetnica Jasminka Biloš. Angažirala ju je sestra Z. K. tvrdeći kako je za prisilnu hospitalizaciju “zaslužan” sudac Kvesić.

Bez novih informacija

– Ne raspolažem informacijama u vezi sa žalbom. Posjetila sam branjenicu i znam da je i dalje na prisilnom smještaju i pod prisilnom terapijom – rekla je odvjetnica Biloš.

Njezina branjenica, nakon procjene liječnika u KBC-u Osijek da je pacijentica bolesna, prevezena je u bolnicu Vrapče kako bi se zatražilo dodatno liječničko mišljenje.

Novim pojedinostima nisu raspolagali ni na zagrebačkom Županijskom sudu, koji je Vrhovni sud odabrao da razmotri osječki slučaj.

– Nema informacija – rekla je Ivana Čalić sa Županijskog suda Zagreb. Više informacija imat će danas. Zbog prozivki koje su na račun sudaca upućene iz nevladina sektora reagirao je čelnik Udruge hrvatskih sudaca Đuro Sessa.

Držao obitelj i trpio ispade

– Začuđuje me lakoća takozvanog “nevladina sektora” kojom su prozvali suce i brže-bolje zatražili njihove glave. Ta manijakalna potreba da se suce odmah i bez zadrške optužuje negacija je svega onog za što se taj sektor navodno zalaže – poručio je te negirao da su zatražili “izvješće o takozvanom slučaju jer na nj nemaju pravo”. Izvori upućeni u situaciju kažu kako je sudac zbog djece želio obitelj zadržati na okupu, trpio je ispade i nadao se da to neće izići izvan kuće.

>>Hospitalizacija žene suca Kvesića: Inspekcija u bolnici i na sudu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije