Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA HYPO

Striedinger svjedočio iz Austrije i ostao kod ranijeg iskaza

Ivo Sanader
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
20.09.2018.
u 15:27

Na prvom suđenju iskazivao je da je nazočio na dva ili tri sastanaka na kojima su bili Sanader i Granić, a na njima se govorilo općenito o situaciji u Hrvatskoj

Günther Striedinger, bivši član uprave Hypo banke svjedočio je danas preko videolinka na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku ponovljenog suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu za aferu Hypo.

Svjedočio je iz Klagenfurta gdje izdržava kaznu na koju je osuđen u jednom od postupka koji su se protiv njega vodili u Austriji. Kazao je da ostaje kod iskaza kojeg je dao u prosincu 2011. na prvom suđenju. Tada je iskazivao da je jednom prigodom na parkingu banke vidio Sanadera sa suprugom, no nije ga pitao što tamo radi.

Što se tiče razgovora koji su se vodili oko kredita kojeg je Hypo banka dala Hrvatskoj radi kupovine veleposlanstva, Striedinger se nije mogao sjetiti je li na pregovorima bio i Mate Granić. No na prvom suđenju iskazivao je da je nazočio na dva ili tri sastanaka na kojima su bili Sanader i Granić, a na njima se govorilo općenito o situaciji u Hrvatskoj. Striedinger je ponovio i da on nije vodio razgovore oko kredita.

- Nisam razgovarao sa Sanaderom, to je činio Wolfgang Kulterer. U takvim poslovima bila je uobičajena provizija, ali ne mogu se sjetiti je li bila isplaćena - kazao je.

Komentara 5

SO
SoloHan
16:14 20.09.2018.

Striedinger je svjedočio da plodu istospolne ljubavi Rašida i Stevice poznatom kao EU Janez ne bi dao ništa pa ni kredit.

AN
antonelić
21:41 20.09.2018.

dr.ivo " bubana nogica " je naš ljubimac ... svi smo glasali za njega ... u početku je bio dobar , a kasnije je išao na odmor u salzburg i u remetinec ... ivo , a di ti je štap , jel te buba gležanj ... dal znaš bili piškio ili kakio ?...

ZN
Znam
16:16 20.09.2018.

Ma nekaje sanader je znao tko je doso kamatarit u njegovu zemlju trebao je sve banke unistit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije