Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLAŽEN SUTRA

Stotine tisuća vjernika bdije prije beatifikacije Ivana Pavla II.

hodočasnik
Foto: AFP
1/10
30.04.2011.
u 20:43

Procjenjuje se da će proglašenju 236. pape blaženim prisustvovati oko dva milijuna vjernika iz cijelog svijeta, uz desetke državnih delegacija na najvišoj razini

Tijekom 26 godina svog svog pontifikata Ivan Pavao Drugi postao je iznimno omiljen među vjernicima, i njegov nasljednik Benedikt XVI dao je klauzu da proglašenje blaženim i svetim počne na manje od šest godina nakon njegove smrti, te ne čudi veliki broj ljudi spremnih da prisustvuju trenutku kad će prethodni papa biti službeno proglašen blaženikom. Samo iz njegove rodne Poljske put Vatikana krenuli su deseci tisuća ljudi.

Proces beatifikacije počeo je vađenjem lijesa s njegovim zemnim ostacima iz kripte, a nastavljen večeras bdijenjem u rimskom Cirkusu Maximusu. Lijes će biti postavljen pred glavni oltar bazilike Svetog Petra, vjernici će ga moći obići nakon mise, a onda će biti premješten u novu kriptu pod oltarom, u kapelici koju krasi Michelangelova Pieta. Mramorni pokrov s njegova prvog groba bit će poslan u Poljsku.

Svečanosti beatifikacije prisustvovat će, pored milijunskog broja vjernika, i više od šezdeset šefova država i vlada, među kojima i hrvatska premijerka Jadranka Kosor, što iziskuje iznimne mjere sigurnosti u Rimu i Vatikanu. Sam čin beatifikacije počinje sutra u 10 sati.

Komentara 112

ST
standup
23:04 30.04.2011.

bez love-joe,...previsé se brines´, u ono cá se Nerazumijes´..., to je tvoj-problem..........

LJ
love joe
23:19 30.04.2011.

DIVNO JE ZNATI DA SI SE JAVIO BAŠ NAMA U MEĐUGORIJU MOLIT ČEMO SE ZA njega a ovi koji ga mrze neka siskaju minuse MI SMO JOŠ JAĆI BRAĆO MOLIMO SE

QW
qwas33333
22:03 30.04.2011.

tompson je to lijepo otpjevao: ivane đavle drugi :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije