Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHVAĆEN NA GRANICI

Što je planirao s tim raditi? Nijemac pokušao unijeti nož, mačetu, bejzbol palicu i sjekire

Ilustracija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
05.07.2023.
u 15:47

Prema zakonu u hladna oružja, kaže Brozičević, spadaju bokseri, bodeži, kame, mačevi, koplja, sablje, bajunete, metalne zvjezdice za bacanje, ali i razne palice i noževi čije se sječivo nalazi pod pritiskom sabijene opruge.

Na graničnom prijelazu kod Donjeg Lapca zbog unosa hladnog oružja kažnjen je 24-godišnji njemački državljanin u čijem je automobilu policija pronašla duži preklopni nožmačetu od 77 centimetara, bejzbol palicu i dvije sjekire.

Prijestupniku je izdan obavezni prekršajni nalog na iznos od 130 eura, sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, a kako stoji u policijskom priopćenju “oružje je od njega privremeno oduzeto” jer je “riječ o hladnom oružju kategorije D pogodnom za nanošenje ozljeda, a način i okolnosti nošenja tog oružja su ukazivali da se nose kako bi bili uporabljeni za napad ili nanošenje ozljeda”.

Kako je Hini pojasnila glasnogovornica ličko-senjske policije Maja Brozičević kazna je od 130 do 660 eura, a u ovom je slučaju minimalna, jer zatečeno oružje spada u kategorija D, što su dozvoljena oružja, za koja nije potebno odobrenje niti prijava nadležnom tijelu, ali je iznimka od toga upravo prelazak državne granice, kada je posjedovanje oružja potrebno prijaviti.

VEZANI ČLANCI

Prema zakonu u hladna oružja, kaže Brozičević, spadaju bokseri, bodeži, kame, mačevi, koplja, sablje, bajunete, metalne zvjezdice za bacanje, ali i razne palice i noževi čije se sječivo nalazi pod pritiskom sabijene opruge.

Riječ je o noževima iz čije drške iskaču sječiva pritiskom na gumb, tzv. skakavcima, bez obzira na dužinu oštrice, kao i druga potajna oružja sa skrivenim oštricama, poput kišobrana ili oružnih štapova.

VIDEO Natpis u Tučepima ostavio u nevjerici turiste iz Mostara: 'Tko nema para, bez njega se može'

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
16:10 05.07.2023.

možda za poljoprivredne radove, ovi naši su prelijeni da malo počiste ono šipražje na zapuštenim parcelama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije