Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grmljavina, vjetar...

Izdana upozorenja za veći dio Hrvatske, u nekim krajevima padat će i snijeg!

nevrijeme
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
03.04.2019.
u 21:09

Severe Weather Europe u svojoj prognozi najavljuje velike količine kiše i snijega na sjeverozapadu Hrvatske, a upozorava kako bi zbog obilne kiše na hrvatskoj obali moglo doći i do poplava.

Nakon sunčanog razdoblja i lijepog vremena narednih dana, prema prognozama, očekuje se velika promjena koja će donijeti kišu, vjetar, grmljavinu, a u gorskim krajevima moglo bi biti i snijega.

Meteoalarm je stoga za četvrtak i petak izdao niz upozorenja, ponajprije za sjeverni Jadran i gorske krajeve.

Foto: DHMZ

Europski meteorološki servis Severe Weather Europe u svojoj prognozi najavljuje velike količine kiše i snijega na sjeverozapadu Hrvatske, a upozorava kako bi zbog obilne kiše na hrvatskoj obali moglo doći i do poplava. Tijekom četvrtka na sjeverozapadu zemlje očekuju se izražena grmljavinska nevremena.

DHMZ dodaje kako će u četvrtak biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te razmjerno vjetrovito. Navečer i u noći na petak očekuje se jače naoblačenje s kišom, lokalno u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom zahvatit će najprije sjeverni Jadran te Gorski kotar. Vjetar umjeren do jak južni i jugoistočni, a na Jadranu jako i olujno jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 5 i 10, na Jadranu od 12 do 15 stupnjeva. Najviša dnevna od 15 do 19, u središnjim i istočnim predjelima između 19 i 22 stupnja.

U noći na petak očekuje se premještanje hladne fronte dalje prema istoku pri čemu se kiša očekuje u cijeloj zemlji, piše Neverin i dodaje:

- Na Jadranu će puhati jako, poslijepodne i olujno jugo s orkanskim udarima. S prolaskom fronte u noći na petak vjetar će naglo okrenuti na zapadnjak i jugozapadnjak, a po visini će početi pritjecati hladniji zrak. Pad temperature zraka uslijedit će nakon prolaska fronte u noći na petak. Temperatura zraka na oko 1400 metara visine snizit će se na oko -2 stupnja Celzija pri čemu će u najvišem gorju kišu zamijeniti snijeg. Najmanje se kiše očekuje tamo gdje je i najpotrebnija, na istoku Hrvatske.

Nakon prolaska fronte, uslijedit će smirivanje vremena i postupno razvedravanje tijekom petka, što će biti uvod u sunčaniju subotu, ali ovaj put izgledno bez dugotrajnije stabilizacije vremena.

Komentara 18

UJ
ujo41
21:33 03.04.2019.

i kaj onda da kiša ne pada i vjetar ne puše vi piskarala ne bi imali kaj pisati jel vaši mali mozgići ne mogu napraviti zanimljivu reportažu bez senzacija iz vakuline kuhinje. preživio sam 40 stupnjeva u zagrebu isto tako i minus 20 i jake kiše i vjetrove i ništa nije bilo spektakularno normalni slijed vremenskih pojava tzv.klima a vi u svom jadu pišete takve gluposti da bi vas trebalo kažnjavati zbog širenja panike navodno postoji neki članak u krivičnom...

KR
kruti26
21:29 03.04.2019.

da bar hoće zrokat metar snijega u zagrebu!!!! ihihihi

ZA
zagi101
22:25 03.04.2019.

a u splitu -27 hihihi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije