Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKe NEPRILIKE

Stiže promjena vremena: Meteoalarm izdao crveno i narančasto upozorenje

vrijeme
Matija Habljak/PIXSELL
16.11.2020.
u 10:18

Za riječku i gospićku regiju te Kvarner i Kvarnerić, ali i sjevernu Dalmaciju izdano je narančasto upozorenje također zbog jake bure koja će puhati više od 100 kilometara na sat

Meteoalarm je izdao upozorenja za veći dio Hrvatske zbog promjene vremena koja stiže. Za Velebitski kanal izdano je crveno upozorenje zbog vrlo jake, mjestimice olujne bure koja će puhati od 65 do 130 kilometara na sat.

Za riječku i gospićku regiju te Kvarner i Kvarnerić, ali i sjevernu Dalmaciju izdano je narančasto upozorenje također zbog jake bure koja će puhati više od 100 kilometara na sat.

U gospićkoj i riječkoj regiji očekuje se i jaka kiša koja će prouzročiti bujične poplave. Za područje zagrebačke i karlovačke regije izdano je žuto upozorenje zbog kiše koja će mjestimice biti obilna te se očekuje količina oborine od 20 do 40 milimetara po četvornom metru.

– Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže, kao i opskrbe vodom. Opasni su uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima – upozorio je Meteoalarm.

Prema prognozi DHMZ-a, vrijeme će biti umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, na Jadranu i s pljuskovima s grmljavinom. U prvom dijelu dana na kopnu magla, a povremene kiše već će biti na Jadranu i u predjelima uz njega. Poslijepodne će kiše biti i drugdje, a pritom lokalno može biti obilna, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju. U Dalmaciji je moguć poneki izraženi pljusak, a prema kraju dana uz pad temperature u gorju može biti i snijega. Umjeren južni i jugozapadni vjetar okretat će na sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, a poslijepodne na sjevernom dijelu bura u jačanju. Najviša temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na Jadranu 14 i 18°C.

Sutra se pak očekuje djelomično razvedravanje najprije na sjeverozapadu, a kiše će još biti u Slavoniji, Lici te Dalmaciji, gdje je moguć i poneki izraženi pljusak. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. Ujutro u unutrašnjosti lokalno moguća magla. Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna. Najniža temperatura zraka od 4 do 8, na Jadranu od 9 do 14. Najviša dnevna od 9 do 14, na Jadranu od 14 do 17°C.

Komentara 2

GE
genadij
12:23 16.11.2020.

Dajte smanjite doživljaj s tom prognozom i jarkim bojama ko da bu armagedon.

CU
cuvidus
12:29 16.11.2020.

Čuj, snijeg u Gospiću. Ne bi da će metar snijega pasti u Dubrovniku toliko plašili narod. Sram vas bilo. Senzacionalizam vam je zatrovao krv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije