Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispovijedi ministara

Srpski ministar promjenio ime zbog Tuđmana, a Dačić znao napamet nogometaše

Vanja Udovičić
Davor Puklavec/PIXSELL
04.05.2014.
u 10:24

Novi ministar sporta Srbije Vanja Udovičić, koji je vaterpolo igrao i u zagrebačkoj Mladosti, priznao da je dobio ime Franjo, po pradjedu, ali ga je s 15 godina promijenio u Vanja.

Beogradski tabloid Alo! donosi reportažu u kojoj su se novoimenovani ministri i članovi srpske vlade prisjetili djetinjstva i nepodopština koje su tada radili.

Srpski premijer Aleksandar Vučić se prisjetio djetinjstva u Novom Beogradu kada je "postao džambas, lokalni mangupčić" i krenuo na sjever stadiona Crvene zvezde gdje su najzagriženiji navijači "pa se potuci ovdje, pa se potuci ondje", ali je, kaže uvijek bio odličan učenik  usvim predmetima osim u vladanju.

Vanja Udovičić (32), ministar sporta i omladine, nekadašnji vaterpolist koji je igrao i za zagrebačku Mladost, kaže da su roditelji njegovo ime Franjo koji je dobio po pradjedu, kad je imao 15 godina promijenili u Vanja.

- Dobio ga je po pradjedi Franji, pa smo ga promijenili zbog rizika koji je tada bio u Srbiji - pojasnio je Vanjin otac Davor. Bivši srpski premijer, a u novoj vladi šef diplomacije, Ivica Dačić se pohvalio kako su o njemu, pametnom dječaku, novine objavile tekst naslovljen "Enciklopedija u kratkim hlačama", ali "nažalost, nemam sačuvan taj tekst".

Naime, Dačić je pojasnio kako je kao mali skupljao sličice nogometaša što je tada bilo jako popularno među dječacima i dobro je pamtio koji je nogometaš na slici i koji je broj napisan na poleđini sličice.

-  Meni je najveća draž bila pogledati sliku nogometaša, a onda broj na poleđini. I poslije uklone sličice i pitaju me: "Koji je nogometaš na sličici broj 32" i ja kažem koji je. Sve pogodim! I onda mi kupe čokoladu - prisjetio se Dačić dodajući kako je već kao jako mali pokazivao političke ambicije jer je, nakon što pogleda dnevnik, znao roditeljima i susjedima vjerno oponašati spikera.

>>Vanja Udovičić vaterpolo kapicu mijenja za ministarsku fotelju

Komentara 12

Avatar tajar
tajar
13:05 04.05.2014.

Zanimljivo bi bilo da se je autor ovog pamfleta potrudio saznati kada je to Vanja/Franjo igrao waterpolo za Mladost, i kako to da je tek 1977.(kad je imao 15 godina) u Srbiji postalo "riskantno" nositi ime današnjeg pape. Te kako je isti autor došao do zaključka, da je Vanja "promijenio ime zbog Tuđmana"?

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
10:41 04.05.2014.

kolko su pametni pokazali su 1991 a i danas .....sljam iolos....

US
U sridu
11:17 04.05.2014.

Novinari opet o srbiji i srbima!? moze li proci dan bez njih? tko vas placa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije