Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritike

Srpski DS: Slobodna upotreba ćirilice u RH dio je identiteta

vukovar ćirilica
Goran Ferbežar/PIXSELL
13.11.2013.
u 15:20

Demokratska stranka zabrinuta zbog novih događaja u vezi dvojezičnosti u Hrvatskoj, posebno zbog uskraćivanja Srbima da u Vukovaru ćirilicu koriste u skladu s Ustavom i zakonima

Vanjskopolitički odbor srpske Demokratske stranke izrazio je danas zabrinutost zbog najnovijeg razvoja događaja u vezi s uporabom ćiriličnog pisma u Hrvatskoj i uskraćivanja prava Srbima u Hrvatskoj da ga koriste u skladu s Ustavom i zakonima Republike Hrvatske, javljaju mediji u Srbiji.

Na sjednici Odbora za vanjsku politiku DS je istaknuto da ta stranka ima tradiciju suradnje s demokratskim političkim snagama Hrvatske, kao i s hrvatskom zajednicom u Srbiji i "iz tog iskustva proistječu očekivanja kako će doći do pozitivnog zaokreta i stvaranja uvjeta u Hrvatskoj za slobodnu uporabu ćiriličnog pisma kao sastavnog dijela srpskog identiteta".
U priopćenju se navodi da su tijekom sastanka iznešene brojne kritike na "mlak i indolentan odnos aktualnih vlasti Srbije kada je u pitanju zaštita prava i interesa srpskog naroda u regiji".

Ključne riječi

Komentara 10

TR
tracy
16:48 13.11.2013.

ova dzava nije zasluzila opstanka, do prije 10 godina RH nije bila ni priznata od Srbije, a sada se forsira dvojezicnost po svaku cijenu. Srbija negira postojanje logora u Stajicevu i okolo cak ni novinari nisu sigurni koji tamo putuju. Imovina INE i drugih firmi je jednostavno oteta. Sta ne traze dvojezicnost na Kosovu?

AT
Attak
20:46 13.11.2013.

Ostavili su Srbi svoj identitet 91do 94 god. nepozeljno je da to danas umnozavaju . Ovo sto se dogadja u Vukovaru isto je sto i na ranu posipati so'!

MA
mare123
21:06 13.11.2013.

Samo je još trebalo da se ovi preko bare jave, a ruku pod ruku sa njima mogu Pupovac i ostali Srbobrani. Jadni ugroženi Srbi, zakinuti za nacionalne interese...Ma zamisli- ako im se ne sviđa u Hrvatskoj neka pođu u jednu od svoje dvije države- ne zna se koja je finija- Republika Srbija koju su sa istrebljivačkim velikosrpskim idejama htjeli proširiti sve do Jadranskog mora ili Republika Srpska nastala na krvi i genocidu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije