Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odnosi s prištinom

Srpski državni vrh usvojio rezoluciju i platformu za Kosovo

'Serbian President Tomislav Nikolic (L) hugs Serbian Prime Minister Ivica Dacic (R) prior to their meeting with U.S. Secretary of State Hillary Clinton and EU foreign policy chief Catherine Ashton in
Reuters/Pixsell
09.01.2013.
u 12:57

Prošlo je mnogo vremena, ono što danas radimo minimum je onoga što smo mogli dobiti prije nekoliko godina, a maksimum onoga što ćemo moći dobiti za nekoliko godina, kazao je Nikolić

Beogradski mediji javljaju kako je na današnjoj sjednici srpske vlade kojoj je nazočio i predsjednik države Tomislav Nikolić jednoglasno usvojena rezolucija "o osnovama za razgovore s privremenim institucijama u Prištini" i obvezujući dokument platforma za Kosovo koja, kako je rekao premijer Ivica Dačić, neće biti objavljena jer "nije uobičajeno da se o platformi i našoj taktici upoznaju oni s kojima tek trebamo pregovarati". Nikolić je izjavio kako je bilo izmjena teksta platforme, ali je "srž ostala potpuno ista".

– Srbija je na sjednici Vlade pokazala kako može stati iza dokumenta jednoglasno, uz sva ograničenja, strepnje i strah koje svako od nas ima kada je riječ o Kosovu. Prošlo je mnogo vremena, ono što danas radimo minimum je onoga što smo mogli dobiti prije nekoliko godina, a maksimum onoga što ćemo moći dobiti za nekoliko godina. Djelomično sam smiren, nosio sam veliki teret mnogo godina, obvezu koju sam preuzeo od trenutka izbora u dogovoru s predstavnicima vlade. Ja sam je danas ispunio, a ostaje da građani shvate kakva nas iskušenja čekaju, kako smo rastrgani između onoga što moramo, što trebamo učiniti – rekao je Nikolić.

>> 'Platforma koju je Nikolić predložio nije prema Ustavu Srbije'

Ključne riječi

Komentara 3

SE
Sejo
13:29 09.01.2013.

Srbija se smanjuje i smanjuje

NE
Nepokolebljiv
15:46 09.01.2013.

Jos samo da bilo tko u svijetu dade "suhu sljivu" sta Srbija bisli o nezavisnoj suverenoj drzavi Kosovu pa bi ta njihova sjednica imala ikakva znacenja.

BE
berava
20:56 09.01.2013.

E sad su se Kosovari ukakili od od te njihove platforme.Mogu s njom paksu obrisat i onda je razdijeliti svim srbima da je procitaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije