Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIJA

Srbijanska Skupština vijeća o deklaraciji o Srebrenici

srb
VL
Autor
Hrvoje Dečak
30.03.2010.
u 13:59

Za prijedlog deklaracije zalaže se 114 zastupnika vladajuće većine iz zastupničkih klubova Za europsku Srbiju, G17 plus, Partije ujedinjenih umirovljenika Srbije i Socijalističke partije Srbije.

U Beogradu je jučer prekinuta pa ubrzo nastavljena sjednica srbijanske Skupštine na kojoj se raspravlja o deklaraciji o osudi zločina u Srebrenici. Predsjednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović bila je prekinula sjednicu zbog konzultacija sa šefovima zastupničkih klubova. Toj odluci prethodile su kritike šefova zastupničkih klubova oporbenih LDP-a, NS-a, SRS-a, SNS-a i DSS-a, zbog načina na koji je deklaracija pripremana i sjednica sazvana.

Za prijedlog deklaracije o Srebrenici zalaže se 114 zastupnika vladajuće većine iz zastupničkih klubova Za europsku Srbiju, G17 plus, Partije ujedinjenih umirovljenika Srbije i Socijalističke partije Srbije.
Oporbeni SRS, SNS, DSS i NS, kao i LDP, nezadovoljni su predloženim tekstom i najavljuju da ga neće podržati, dok je Socijaldemokratska partija, koja je dio vladajuće većine, najavila da će na plenarnoj sjednici pokušati poboljšati prijedlog.

Predsjednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je da će zastupnici te stranke glasovati za prijedlog deklaracije o osudi zločina u Srebrenici.

Ključne riječi

Komentara 38

DO
downunder
15:05 30.03.2010.

zeljkonl da baš je super objasnio. Posebno u onom postu upućenom tebi. Gledaj, istina koliko god da je ružna ipak je istina. Nemojmo se zavaravati, ni Srbija ni Hrvatska ni BiH ne bi osudile niti jednog svog čovjeka da nijee pritiska iz vana. Tako je i s ovom rezolucijom. Ako ste toliko napredovali zašto ne izručite Mladića ili zašto ste toliko dugo skrivali Karadžića?

SR
Srecko
17:49 30.03.2010.

Borko021! Onaj ko u 21 stoljecu velica Hitlerova i njegovu ideologiju je psihijatarski slucaj-cec

OB
-obrisani-
22:33 30.03.2010.

OK, jel netko zna sto su izglasali?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije