Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hsp

Srb: Situacija u kojoj je Purda može se nazvati jedino - otmicom!

danijel srb
Filip Brala/Pixsell
29.01.2011.
u 12:44

Ako Purda završi u Srbiji, netko mora odgovarati i podnijeti ostavku, i to ne ministar pravosuđa – poručio je predsjednik HSP-a Daniel Srb.

Problem Tihomira Purde, po hrvatskim pravosudnm tijelima nedužnog čovjeka, otkrio je činjenicu da RH nema sustav zaštite svojih državljana. Ako on završi u Srbiji, netko mora odgovarati i podnijeti ostavku, i to ne ministar pravosuđa – poručio je predsjednik HSP-a Daniel Srb.

Situaciju u kojoj se Purda našao Srb je nazvao otmicom. Prosvjed branitelja, rečeno je, pravaši podupiru, no žele više – izvršiti prtisak na Vladu da prepozna odgovornost prema pojedincu.

- Vlada nije pozvala veleposlanika iz Beograda na konzultacije, uputila protestnu notu Srbiji, nije ni na koji način zaoštrila ili redefinirala odnose bilo s njom, bilo s BiH. Mi više u Jugoslaviji nismo i nema nikakvih ingerencija tijela u Beogradu nad bilo kojim državljaninom za događaje koji su se zbili na hrvatskom tlu – istaknuo je.

Srb se osvrnuo i na razvojnu strategiju Osječko-baranjske županije koja će biti na denvnom redu sjednice Skupštine u ponedjeljak. Prekogranična suradnja, kojoj se u toj strategiji daje veliki značaj, može biti pozitivna, rekao je, ali krije i mnoge opasnosti.

- Činjenica je da se relativno blizu nas nalazi državna granica iza koje je cijena rada 50 posto niža nego u ovom dijelu Hrvatske. Nezaposlenost je veća nego kod nas, kao i poticaji za investicijska ulaganja. Taj prostor je stranim investitorima bitno zanimljiviji nego naš. Ti uvjeti nam ne idu u prilog – kazao je.

Takav razvoj suradnje, ukoliko nije dobro osmišljen, dovest će, smatra Srb, do pada cijene rada na našem prostotu, a time i smanjenja prihoda i plaća.

Komentara 33

UT
utatica
21:04 29.01.2011.

ako Purda zvrši u Srbiji pada vlada, pada preccccjednik!

LJ
ljp
13:09 29.01.2011.

Tihomira je izdala Hrvatska.Bosnjakovic istog trena mora odstupit i mora biti uhicen jer namjerno nije htio Tihomira vratit u Hrvatsku!!!! A zasto netko sad ne upitan onog predsjednikovopg savjetnika FREDA ,jeli TIHO ovo zasluzio?

UT
utatica
21:05 29.01.2011.

29.01.2011. u 13:49h comparator je napisao/la: Purda je još jedna naivna žrtva slabo osmišljene politike koja ne štiti svoje građane. _____________________________________________________________ nije slabo somišljena već je ciljano osmišljena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije