Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže rješenje

Spor oko cijene vode u Valpovu rješavat će se arbitražom

slavina, voda
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
30.03.2015.
u 16:32

U HDSSB-u, pak, kažu kako razumiju Dinka Burića jer “štiti interese svojih građana”, a za sve krive HDZ-u vlast u Valpovu

Spor oko cijene vode u Valpovu, zbog kojeg je u petak popodne više od 12.000 građana bilo bez vode, rješavat će se arbitražom. Taj će postupak pred Vijećem za vodne usluge pokrenuti komunalna tvrtka Dvorac Valpovo. Odredit će se tako, nadaju se, privremena proizvodna cijena vode koju ta tvrtka treba plaćati Hidrobelu iz susjednog Belišća.

Dinko Burić, HDSSB-ov gradonačelnik Belišća, zatvorio je “slavinu” Valpovčanima jer im tvrtka Dvorac duguje, tvrde, milijun kuna. Valpovčani, pak, ne prihvaćaju što je Belišće “jednostrano povisilo cijenu vode”, a pozivaju se i na nedavnu odluku Trgovačkog suda u Osijeku. Po toj nepravomoćnoj presudi, Valpovu te prigradskim naseljima Šag i Nard nije se smjela isključiti voda.

- Mi samo nismo htjeli imati najskuplju vodu u Hrvatskoj, a koja bi, da smo prihvatili cijenu Hidrobela, bila 19 kuna po kubiku – poručuje Leon Žulj, gradonačelnik Valpova iz redova HDZ-a. U HDSSB-u, pak, kažu kako razumiju Dinka Burića jer “štiti interese svojih građana”, a za sve krive HDZ-u vlast u Valpovu.

- Tvrtka Dvorac Valpovo povisila je cijenu vode 1. studenog lani sa 3,88 na 5,81 kunu po kubiku, uz obrazloženje da je Hidrobel povećao cijenu isporuke vode Dvorcu. Svojim građanima su naplaćivali višu cijenu, ali Hidrobelu to nisu platili – naveo je dopredsjednik HDSSB-a Karlo Šatvar, dodajući kako je stoga “opravdano pitanje gdje je nestalo milijun kuna”.

>>Ljutiti Valpovčani: Svađa političara nas ne zanima, neka nam Belišće ne zatvara ventile!

>>Burićev grad zavrnuo slavinu Valpovu, građani ogorčeni: Zavarili su šaht i skinuli ventile

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije