Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljutiti na Njemačku

Španjolska traži odštetu: Izgubili smo 200 milijuna € zbog Nijemaca

krastavci, e.coli, bakterija (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/3
03.06.2011.
u 07:47

Španjolski izvoznici voća i povrća procijenili su da su izgubili 200 milijuna eura po tjednu nakon što je Njemačka objavila da su izvor opasne bakterije njihovi krastavci

Španjolski premijer Luis Rodriguez Zapatero kazao je da će tražiti odštetu za ekonomske gubitke koje su pretrpjeli zbog tvrdnji da su izvor zaraze E. coli u Njemačkoj krastavci uvezeni iz Španjolske, piše BBC.

Naime, španjolski izvoznici voća i povrća procijenili su da su izgubili 200 milijuna eura po tjednu nakon što je Njemačka objavila da su izvor opasne bakterije njihovi krastavci, što nije istina.

- Postupali smo kako smo morali, a sada ćemo tražiti odštetu i pokušati vratiti španjolske proizvode na mjesto na koje i pripadaju - kazao je premijer Luis Rodriguez Zapatero.

- Bilo koja druga tumačenja ili bilo koji napor da se politizira ogromna pogreška koju je napravila njemačka vlast je potpuno nepravedna - rekao je.

Naime, uništeni su deseci tisuća kilograma svježeg voća i povrća koji su uzgojeni u Španjolskoj, a prodaja je drastično pala u supermarketima diljem Europe. Izvor zaraze opasnom bakterijom još uvijek je nepoznat.

Ključne riječi

Komentara 18

DU
Deleted user
08:30 03.06.2011.

Koga vraga seru Spanjolci? Kojih 200 milijuna eura tjedno??? Prosjecna cijena krastavaca u recimo Njemackoj je oko 60 centi. Ako odbijemo prijevoz, marzu trgovine i poreze, proizvodjac dobiva najvise 20-25 centi po krastavcu. Sto bi znacilo da tjedno proizvode oko 800 milijuna krastavaca!!!!!! Ocito da su i Spanjolci komunisti kada tako bezocno lazu......

OB
-obrisani-
08:41 03.06.2011.

Treba shvatiti Spanjolce.... Kriza ,recesija... da bi se iz nje makar malkice izvukli , kad nemogu drugacije pokusavaju to preko krastavaca i salate...Ovdje u Kauflandu krastavce sa 49Ct skinuli cjenu na 19 Ct ,salata sa 69Ct na 19 Ct...I opett niko nece da kupi...

OB
-obrisani-
09:21 03.06.2011.

A koliko bi tribala trazhiti odstetu slavenska Rusija zato jer je anglosaksi uz pomoc zhidova demoniziraju da bi ih izbacili s trzista ili da bi ih sprijecili da uopce dodju na trziste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije