Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA SUHI LED

Šostaru i njegovoj obitelji utvrđen nesrazmjer od 10,8 milijuna kuna

Zagreb: Predstavljen projekt Ekološka karta grada Zagreba
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/6
21.09.2022.
u 18:38

USKOK ih tereti da su Grad Zagreb oštetili za oko 40 milijuna kuna, a osim Šostara na optuženičkoj klupi trenutačno sjede Mirta Lončar i Davor Ljubić.

Iskazom Zrinka Ručevića, financijsko-knjigovodstvenog vještaka na zagrebačkom Županijskom sudu je nastavljeno suđenje Zvonimiru Šostaru, bivšem pročelniku Ureda za zdravlje grada Zagreba i bivšem ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar te njegovim suoptuženicima u aferi Suhi led.

USKOK ih tereti da su Grad Zagreb oštetili za oko 40 milijuna kuna, a osim Šostara na optuženičkoj klupi trenutačno sjede Mirta Lončar i Davor Ljubić. Kada je optužnica 2017. podignuta bilo je optuženo ukupno devet osoba, no neki su priznali krivnju te se nagodili s USKOK-om, dok su neki preminuli.

Ručević je vještačio imovinu Šostara i njegove obitelji, jer je USKOK tražio prošireno oduzimanje imovinske koristi s obzirom na to da im je nađen nesrazmjer u prihodima i rashodima od oko 11,6 milijuna kuna. Sada je ta nesrazmjer malo smanjen, jer je USKOK korigirao svoj zahtjev. Ručević je u svom vještačenju obuhvatio i 2014. i 2015. godinu koje nisu inkriminirane optužnicom, jer su, prema optužnici, djela za koja se Šostar i ostali terete počinjena od 2006. do 2013.

Prema novom izračunu vještaka, Šostar i njegova obitelj do 2013. imaju nesrazmjer u prihodima i rashodima od oko 10,8 milijuna kuna. Vještak je pojasnio i da je prilikom izrade nalaza uzeo podatke od 1995. do 2015. pojasnivši da je uobičajeno da se u takvim analizama obrađuju podaci koji datiraju pet do 10 godina prije inkriminiranog razdoblja. Šostarova obrana tražila je neka pojašnjenja, o čemu će se vještak očitovati do sljedeće rasprave u listopadu. 

VIDEO: Znanstvenici treniraju krave na toalet: Tako će smanjiti onečišćenje voda i emisiju stakleničkih plinova

 

Komentara 44

OT
otrovnijezik
19:05 21.09.2022.

Ma nije moguće? Već sada? Pa koliko svi znaju svi članovi 365 imaju nesrazmjer u primanjima i imovini a svi su dužni prokletom crknutom kriminalcu koji se nalapao Zagrebačkih novaca.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
19:56 21.09.2022.

Sve uzeti i za svaki milijun po godina robije.

Avatar comparator
comparator
18:51 21.09.2022.

Konačno nešto i po ovim pitanjima iz doba vladavine Milana Bandića . Ako sve krene po zakonu moglo bi to biti pljačka milenija .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije