Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napali ga ljevičari

Sokol uzvratio: Hrvatska policija radi svoj posao u skladu s europskim regulativama

Tomislav Sokol
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
15.01.2020.
u 14:10

Zastupnik Sokol naglasio je neprihvatljivost takvog načina komunikacije za razliku od dobrodošle argumentirane rasprave i konstruktivne razmjene ideja

Održana je prva ovogodišnja plenarna sjednica uz sudjelovanje  predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, koji je predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije za sljedećih šest mjeseci. Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen čestitala je premijeru Plenkoviću na jedinstvu i ustrajnosti hrvatskih građana koji su u samo tri desetljeća od ratom uništene zemlje stekli svoju nezavisnost i poveli Hrvatsku prema članstvu u EU, priopćeno nam je iz epp-a.

Nije ipak sve proteklo na razini argumentirane diskusije dostojne jedne visoke institucije kao što je Europski parlament. Pripadnici ekstremne ljevice i zelenih opcija u nekoliko navrata su iznosili neutemeljene navode i stvarali konstrukcije o navodnom ponašanju hrvatskih policajaca na granici s BiH koji nisu u skladu s hrvatskim zakonima i dosadašnjim europskim praksama.

- Na jučerašnjoj Plenarnoj sjednici svjedočili smo nažalost još jednom u nizu pokušaja stvaranja konstrukcija o lošem ophođenju hrvatskih policajaca prema migrantima. Među najglasnijima su ponovno bili zastupnici koji na sigurnoj udaljenosti matičnih država dijele pravdu i savjete, a nikada se nisu susreli sa stvaranjem „kriznog hotspota na svom pragu“ - istaknuo je Tomislav Sokol, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu.

Zastupnik Sokol naglasio je neprihvatljivost takvog načina komunikacije za razliku od dobrodošle argumentirane rasprave i konstruktivne razmjene ideja.

– U Hrvatskoj 6500 policijskih djelatnika časno i odgovorno štiti buduću granicu Schengena pomažući unesrećenim migrantima koji uporno pokušavaju ilegalno ući na teritorij naše države i Europske unije, a  za razliku od nekih drugih država članica nismo na nju postavili bodljikavu žicu - zaključio je Sokol.

Komentara 6

Avatar Motorhead
Motorhead
19:38 15.01.2020.

Svi koji kritiziraju hrvatsku policiju trebali bi ponuditi gostoprimstvo putujućim liječnicima i inženjerima. Usput ih nahraniti, oprati odjeću, gurnuti koju stotku za putovanje, kupiti bon za i phone... Ženama će se sami poslužiti.

BF
bf2
21:16 15.01.2020.

ne znam zašto bi bilo relevantno mišljenje skandinavskih "levičara" i njihovih neoliberalnih marginalnih strančica. očito ta isklučiva rulja želi od nas napraviti švedsku,ali ne u pogledu ekonomskog standarda

KO
Kokoiduhovi
17:54 15.01.2020.

Kao i predsjednik Vlade, i on rabi riječ "hotspot". Izvorni hrvatski govornici. Blago nama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije