Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sokol uzvratio: Hrvatska policija radi svoj posao u skladu s europskim regulativama

Zastupnik Sokol naglasio je neprihvatljivost takvog načina komunikacije za razliku od dobrodošle argumentirane rasprave i konstruktivne razmjene ideja
15. siječnja 2020. u 14:10 6 komentara 319 prikaza
Tomislav Sokol
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Održana je prva ovogodišnja plenarna sjednica uz sudjelovanje  predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, koji je predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije za sljedećih šest mjeseci. Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen čestitala je premijeru Plenkoviću na jedinstvu i ustrajnosti hrvatskih građana koji su u samo tri desetljeća od ratom uništene zemlje stekli svoju nezavisnost i poveli Hrvatsku prema članstvu u EU, priopćeno nam je iz epp-a.

Andrej Plenković i Ursula von der Leyen Tomislav Krasnec Zašto ne znamo prepoznati uspjeh i gdje bi RH bila danas da nije ušla u EU?

Nije ipak sve proteklo na razini argumentirane diskusije dostojne jedne visoke institucije kao što je Europski parlament. Pripadnici ekstremne ljevice i zelenih opcija u nekoliko navrata su iznosili neutemeljene navode i stvarali konstrukcije o navodnom ponašanju hrvatskih policajaca na granici s BiH koji nisu u skladu s hrvatskim zakonima i dosadašnjim europskim praksama.

- Na jučerašnjoj Plenarnoj sjednici svjedočili smo nažalost još jednom u nizu pokušaja stvaranja konstrukcija o lošem ophođenju hrvatskih policajaca prema migrantima. Među najglasnijima su ponovno bili zastupnici koji na sigurnoj udaljenosti matičnih država dijele pravdu i savjete, a nikada se nisu susreli sa stvaranjem „kriznog hotspota na svom pragu“ - istaknuo je Tomislav Sokol, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu.

Zastupnik Sokol naglasio je neprihvatljivost takvog načina komunikacije za razliku od dobrodošle argumentirane rasprave i konstruktivne razmjene ideja.

Ilustracija Osniva se Fond pravedne tranzicije Von der Leyen: Tisuću milijardi eura za zelenu Europsku uniju

– U Hrvatskoj 6500 policijskih djelatnika časno i odgovorno štiti buduću granicu Schengena pomažući unesrećenim migrantima koji uporno pokušavaju ilegalno ući na teritorij naše države i Europske unije, a  za razliku od nekih drugih država članica nismo na nju postavili bodljikavu žicu - zaključio je Sokol.

Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
 • Avatar Motorhead
  Motorhead:

  Svi koji kritiziraju hrvatsku policiju trebali bi ponuditi gostoprimstvo putujućim liječnicima i inženjerima. Usput ih nahraniti, oprati odjeću, gurnuti koju stotku za putovanje, kupiti bon za i phone... Ženama će se sami poslužiti.

 • bf2:

  ne znam zašto bi bilo relevantno mišljenje skandinavskih "levičara" i njihovih neoliberalnih marginalnih strančica. očito ta isklučiva rulja želi od nas napraviti švedsku,ali ne u pogledu ekonomskog standarda

 • Kokoiduhovi:

  Kao i predsjednik Vlade, i on rabi riječ "hotspot". Izvorni hrvatski govornici. Blago nama.