Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
magnitude 6,9

Snažan potres pogodio Novi Zeland: Izdano upozorenje zbog tsunamija

Potres kod Novog Zelanda
EMSC
04.03.2021.
u 15:36

"Trajalo je više od minute, bio je to vrlo jak potres", rekao je jedan stanovnik Otane, grada udaljenog oko 360 kilometara od epicentra

Potres magnitude 6,9 pogodio je danas istočnu obalu Novog Zelanda. Epicentar potresa bio je 181 kilometar udaljen od grada Gisbornea. 

Nakon potresa, Nacionalna agencija za upravljanje kriznim situacijama objavila je upozorenje zbog tsunamija.  

"U obalnim područjima očekuju se jake i nepredvidljive struje. Klonite se plaža i obale, ne idite u razgledavanje", poručili su. 

Prema podacima EMSC-a, epicentar potresa bio je na dubini od 10 kilometara.

"Trajalo je više od minute, bio je to vrlo jak potres", rekao je jedan stanovnik Otane, grada udaljenog oko 360 kilometara od epicentra. Potres su osjetili i građani udaljeni i 800 kilometara od epicentra, poručili su kako ih je potres probudio. 

Trenutno nema informacija o većoj šteti ili o ozlijeđenim osobama. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije