Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVOLJE ZBOG BRAKA

'Snaha je pila i mog sina Milana ubola nožem'

Milan Mikić
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
26.09.2010.
u 20:00

Mikić u pritvoru karlovačkog zatvora čeka suđenje zbog ubojstva iz koristoljublja Ane Klipa (88), za što je predviđena kazna i do 40 godina

Kad na karlovačkom Županijskom sudu počne suđenje Milanu Mikiću (25), osumnjičenom da je 30. lipnja zbog 300 kuna koje je ukrao u Latinu nedaleko od Plaškog zatukao staricu Anu Klipa (88) u njezinu domu, Mikić će "u džepu" imati već jednu presudu.

Do početka suđenja za ubojstvo iz koristoljublja zbog kojeg bi osumnjičeni 25-godišnjak mogao biti osuđen i na četrdesetogodišnju robiju, na Općinskom sudu u Karlovcu vjerojatno će biti okončan postupak koji se protiv njega vodi jer je jedno vrijeme živio u izvanbračnoj vezi s petnaestogodišnjakinjom.

Trgala odjeću
Za to kazneno djelo može biti kažnjen od šest mjeseci do tri godine zatvora. Kako i gdje je prošle godine Milan Mikić upoznao 15-godišnju J.H., prošli je tjedan na Općinskom sudu u Karlovcu svjedočio otac okrivljenoga, Milan Orešković.

– Sutkinji sam kazao onako kako je bilo. Lani je ta mala došla sa svojom babom živjeti u Plaški, ali vrlo brzo je otišla od nje, prešla kod nekih Roma i služila im. Tu ju je moj Milan i upoznao i oni su se uzeli, onako, bez papira. Ja sam pitao njezinu baku dopušta li to. Potvrdila je i rekla: Nek nji' dvoje žive kod mene. Zvao sam i njezinog oca, koji sad živi negdje oko Velike Gorice. Ni on nije imao ništa protiv – prepričava svoj iskaz Milan Orešković.

Veza je, kaže Orešković, trajala kratko, a za raspad krivi nesuđenu snahu.

– Snaha je najprije počela piti, trgati odjeću sa sebe.... Nakon dva mjeseca prešli su živjeti kod nekih prijatelja u Plaški. Tu je ona mog Milana ubola nožem. Rastali su se pa se on, opet izvanbračno, oženio za Ivanku Oskoruš koja sad laže na njega da je sam ubio staricu, a sud ju ne može pronaći da im, konačno, kaže pravu istinu – objašnjava i uvjerava Milan Orešković.

Ako je točno ono što kaže Orešković, sud ne može pronaći ni J.H.

– Slali su joj četiri-pet poziva. Ona to primi, ali ne dođe. Nije bila ni prošli put. Ispitani smo samo ja, moja žena, a Milanova maćeha, Milka Udorović i baka oštećene. Baka je rekla isto što i mi i predložila sudu da se njezinu unuku smjesti u odgojni dom jer ne može izaći s njom na kraj – ispričao je Milan Orešković.

Ima novu vezu
Za maloljetnicu kaže da živi na području Plaškog, da je u novoj vezi, a tko je njegovog sina prijavio da je zaveo J.H., Orešković tvrdi da ne zna. Na prošlo sudsko ročište Mikić iz pritvora Okružnog zatvora u Karlovcu, gdje čeka početak suđenja za ubojstvo, nije doveden. O vezi s maloljetnicom očitovao se prije dva tjedna.

Komentara 6

BK
bez_komentara_2
22:20 26.09.2010.

Kakvu bagru Bog stvori i dopusti im da žive!

BA
baš
20:20 26.09.2010.

Sada će sud odmah tražiti olakotne okolnosti. Kod njih čak nema veze niti to što je radio ranije koliko je kazni imao i sl. Oni štite državu i ne šalju ljude u zatvor.

Avatar Ledeni
Ledeni
21:13 26.09.2010.

A kad zbrojiš IQ, od svih ovdje navedenih, biti će oko 120, taman kao jedan normalan čovjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije