Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija na Rječini

Smrt dvojice kajakaša: Povukla ih 'rola' nakon preljevne brane

Utopili se sportaši
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/6
21.04.2013.
u 20:44

Ujutro, nešto prije 10 sati posljednji su puta viđeni u Martinovom Selu. Prema rječima poznanika, plan im je bio otići markirati staze na Hahlić, ali su se, nažalost, predomislili i odlučili iznajmljenim kajakom spustiti niz Rječinu.

Tijela dvojice poznatih riječkih sportaša pronađena su u nedjelju prije podneva u blizini akumulacijskog jezera Valići na Grobniku pokraj Rijeke. Na tijelo jednog od njih naišao je šetač, a nakon dojave policiji i organizirane potrage, pronađeno je i tijelo drugog muškarca.

Kajak je ostao "zarobljen" u riječnome viru na mjestu nesreće kod sela Drastin uz Rječinu. Stradao je triatlonac Dejan Ljubas (30) iz mjesta Zastenice na Grobnišćini, te 34-godišnji Dalibor Kalčić iz mjesta Jušići u općini Matulji, obojica su bili iskusni sportaši.

"Povukla ih je 'rola' koja se stvara nakon preljevne brane"

HGSS je na svojim internetskim stranicama objavio da su dvojica muškaraca izgubila život prilikom spuštanja sportskim čamcima (Dag) niz Rječinu. "Pretpostavlja se da su stradali kada ih je povukla 'rola' koja se stvara nakon preljevne brane kod mjesta Lukeži. Na žalost obojica su se utopila, a voda je njihova tijela odnijela do jezera Valići", napisali su iz HGSS-a Rijeka.

Ujutro, nešto prije 10 sati posljednji su puta viđeni u Martinovom Selu. Prema rječima poznanika, plan im je bio otići markirati staze na Hahlić, ali su se, nažalost, predomislili i odlučili iznajmljenim kajakom spustiti niz Rječinu. Na dijelu velikoga slapa, gdje im se kajak okrenuo Rječina je vrlo snažna i puna virova. I vatrogascima su za njegovo izvlačenje trebala puna dva sata, a očevici tvrde da je kajak i nakon prevrtanja ostao u okomitom položaju neprestano udarajući prednjim dijelom o dno rijeke. Mještani kažu da Rječina nije za takve avanture, upravo zbog velikih slapova i virova, ali i dubine koja na mjestima doseže četiri do pet metara.

Prisjećaju se nesretnog slučaja i prije nekoliko godina, kada je na slapu kod Trnovice jedan muškarac poginuo, dok je drugi zadobio teške ozljede. Obitelj Dejana Ljubasa je neutješna, u nevjerici teško mogu prihvatiti srašnu istinu. Vijest o stradanju primili su oko 17,30 sati. Bilo je jasno da se radi o Dejanu, jer je policija uz njega pronašla i dokumente, kazao nam je Tomislav Žmarić, suprug Dejanove sestre.

>>U Muri se utopio 56-godišnjak iz Selnice

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije