Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILIJUNSKI TROŠKOVI

Slučaj Selotejp: Za ratni zločin nad Srbima suđenje traje 17 godina, troje okrivljenika je umrlo, sve kreće ispočetka

24.06.2022.
u 11:15

Gotovo 17 godina procesa, od obavijesnog razgovora, preko istrage, suđenja, osuđujuće presude, pa njezina ukidanja – i to nakon što su optuženici odslužili kazne, pa ponovljenog suđenja koje će najesen početi iznova, po tko zna koji put...Kratki je to presjek slučaja Selotejp, gdje su za ratni zločin nad srpskim civilima 1991. u Osijeku optuženi Branimir Glavaš, Ivica Krnjak, Dino Kontić, Tihomir Valentić, Zdravko Dragić i Gordana Getoš – Magdić. Na istom je popisu bio i Mirko Sivić, no postupak je protiv njega, zbog bolesti, još u startu razdvojen i vodio se u Osijeku, dok je suđenje ostalima u rukama zagrebačkih sudaca.

Komentara 11

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
11:27 24.06.2022.

Zločin se nije ni dogodio, istina mora pobijediti.

RA
radolizem
11:40 24.06.2022.

Da se Glavaš nije politički sukobio sa Sanaderom nikada ne bi došlo do tog kaznenog postupka. Ne kraju, Glavaš je slobodan, a Sanader za sada ima 4 kazne i ukupno 19 godina zatvora. Glavaša će osloboditi, a Sanader će dobiti još jednu kaznu od 4 do 5 godina zatvora.

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
11:49 24.06.2022.

Rađa gastrov topli brat I novci poreznih obveznika se lijepo tranferiraju odvjetnicima te ostaluma u toj igri..netko linepe pare bere i nije mu u cilju nikada to završiti...nešto slično ima po svim sudovima...mafija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?