Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Slučaj požeškog župana: Priča koja je potresla i HDZ

14.01.2018.
u 00:00

Upravo na dan kad se očekivalo da će Alojz Tomašević, nakon što ga je HDZ izbacio
 iz stranke, podnijeti ostavku na mjesto požeško-slavonskog župana, dogodio se veliki obrat.

Tomašević je krajem osamdesetih konobario u Lihtenštajnu. Kad su vlasti dobile podatak da tamo boravi ilegalno, naredile su vlasnicima restorana da ga moraju otpustiti. Tako se nakon 1990. vratio u domovinu. Obrani se priključio kao dragovoljac. Bio je jedan od organizatora obrane požeškog kraja. Tijekom vojne karijere napredovao je do časnika. U vojsci je proveo 12 godina. Bio je zapovjednik vojarne i Središta za obuku vojnika u Požegi, zapovjednik dočasničke škole Jastrebarsko te Učilišta kopnene vojske u Zagrebu. Bio je i na mjestu načelnika Stožera Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu, s kojeg je umirovljen u lipnju 2012. u činu brigadnog generala, nakon 39 godina staža. Nakon što je 2013. izabran za župana, zamrznuo je vojnu mirovinu.     

Cijeli tekst pročitajte u nedjeljnom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju.

Ne propustite i druge teme:

- Je li Pelješki most početak jednog divnog prijateljstva Hrvatske i Kine?

- 'U ovakvoj je klimi teško postići dogovor o granici'

- Lako za Svetu Geru, naš Žumberak umire, to je pravi problem

- 'Nemamo ni kanalizaciu, a za pet godina možemo biti Austrija'

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar navijač
navijač
22:17 13.01.2018.

KadTomašević tuče ženu , onda je nasilnik, a kad to radi Lalovac onda se šuti.

KA
kanđija
01:38 14.01.2018.

Ovo stvarno više nema smisla. Novinari su u ovom slučaju prekrdašili sve norme. Pa većina tih novinara koji pišu o županu se razvelo ili žive ko psi lešinari a ovdje djele lekcije i prodaju moral.

IV
IvekIvek
00:28 14.01.2018.

Župan se zeznio. Kad već zna da voli tući ženu trebao se učlaniti u SDP. Sdpeovcima je to dozvoljeno. E moj župane...taktička pogreška će te koštati karijere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije