Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković o slučaju Tomašević:

'Reagirali smo odlučno, izjava ministrice Murganić nije bila najsretnija'

Alojz Tomašević
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
12.01.2018.
u 18:44

Premijer je komentirao izjavu ministrice Nade Murganić koja je jučer rekla kako su Alojz i Mara Tomašević svoje probleme 'trebali riješiti i ranije unutar svojih obiteljskih i bračnih odnosa'

Premijer Andrej Plenković izjavio je da izjava ministrice Nade Murganić nije bila najsretnija, ali da je stav stranke o netoleriranju obiteljskog nasilja jasan.

Na upit novinara tijekom posjeta Solinu o oporbenim zahjevima za smjenom ministrice Murganić, Plenković je odgovorio kako misli da "ta izjava nije bila najsretnija, naprotiv".

No, istaknuo je da je pozicija njega osobno i svih članova vlade vrlo jasna i vrlo čvrsta što se tiče suzbijanja i netoleriranja nasilja u obitelji.

Oporba ponovno traži smjenu ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić zbog njezine izjave novinarima u četvrtak nakon sjednice Vlade u kojoj je, komentirajući to što je supruga požeško-slavonskog župana povukla sve optužbe protiv njega za obiteljsko nasilje, rekla: "To vam je tako u braku. U tim bračnim, osobnim i obiteljskim odnosima, to je dinamika u koju ne mogu ulaziti. Žena vjerojatno ima svoje razloge. To je obitelj, zaista u to ne bih ulazila".

Ministrica Nada Murganić izrazila je jučer žaljenje "ako je njezina izjava shvaćena kao relativiziranje" nasilja nad ženama jer, istaknula je, najoštrije osuđuje svako nasilje nad ženama, pa tako i u slučaju sumnje na nasilničko ponašanje požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića.

Plenković je u izjavi novinarima u Solinu podsjetio na povijest slučaja bivšeg člana HDZ- Alojza Tomaševića, optuženog za obiteljsko nasilje, kojega je Visoki časni sudom HDZ-a, na prijedlog Predsjedništva stranke, bezuvjetno i jednoglasno u četvrtak isključio iz stranke.

Vraćajući priču unatrag, Plenković je podsjetio da je  HDZ donio odluku da raspusti županijsku organizaciju u Požeško-slavonskoj županiji kada su se u javnosti pojavile informacije o problemima koje je imala supruga župana Tomaševića.

 "To je bila reakcija. Vrlo jasne i precizne poruke koje smo uputili županu Tomaševiću s obzirom na sve okolnosti u kojima se on našao, koje su opteretile njegov rad, a koje su na neki način opteretile i sliku same županije, pa onda i HDZ-a. Također smo riješili i to prije svega jednoglasnom odlukom i porukom i predsjedništva i nacionalnog vijeća, potom i inicijativom predsjedništva prema visokom časnom sudu da se gospodina Tomaševića bezuvjetno isključi iz stranke", rekao je premijer.

Istaknuo je da su HDZ i on osobno, prema tome, reagirali vrlo čvrsto, vrlo odlučno, ni u primisli o bilo kakvom toleriranju nasilja u obitelji.

A što se tiče samog postupka, to je stvar pravosuđa, na koji niti ja niti bilo koja vlada ne žele i ne mogu utjecati, zaključio je.

Komentara 33

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
18:01 12.01.2018.

Tomaševiću možete staviti soli na rep. Niste bili principijelni. Mnogo ste kalkulirali i preračunali se. Nije to politika. Ne poštujete bazu, koja vas je sve dovela tu gdje jeste.

AR
Armagedon
18:12 12.01.2018.

pitam se što je točno ministrica trebala reći da bi zadovoljilo novinare, kasno ili ne snakcionirali su ga , a onda je Mara povukla tužbu,.... i ministrica je dobro rekla da je to bračni problem njih dvoje.... jer to i jest, neće HDZ riješiti njihov odnos u braku, nego oni dvoje bilo to razvodom ili ostankom skupa..... a sud će postupiti po njenoj prijavi iako ju je u međuvremenu povukla. Od pamtivjeka se kaže da se ne treba miješati između muža i žene, jer oni znaju zašto su skupa i zašto nešto trpe i nastavljaju živjeti zajedno unatoč razmiricama.....! Nije Mara nepismena žena bez prihoda da ne bi mogla zatražiti razvod i otići od muža zlostavljača.....nakon tolikih godina zajedničkog života u kojima je to trpila.

MI
misho32
20:19 12.01.2018.

nije mi jasno što bi htjeli , čovjek je istjeran i stranke , smijenjenje sa svih funkcija i protiv njega je pokrenut sudski postupak . Zar ih smeta što se pomirio sa svojom zakonitom ženom . Oćito je da jeje ovo isorišteno da se pokrene hajka na ministricu Margunić , koja im ne odgovara i koju će evo smijeniti njihov istomišljenik , Plenković.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije